Imagini spectaculoase de la testarea dronei X-47B pe portavionul USS George H.W. Bush (Video)

Eduard Pascu |
Data publicării:
Drona X-47B pe portavionul USS Harry S. Truman, în 2012. Sursă foto: Northrop Grumman
Drona X-47B pe portavionul USS Harry S. Truman, în 2012. Sursă foto: Northrop Grumman

O publicație specializată în documentare video a prezentat un film în care sunt dezvăluite secvențe din cadrul testelor efectuate cu drona X-47B a US Navy la bordul portavionului USS George H.W. Bush.

Conform imaginilor prezentate de Military Videos în cadrul încercărilor cu drona X-47B au fost efectuate o serie de teste, inclusiv de realimentare în zbor, decolări și aterizări ratate pe portavion și nenumărate apuntări. 

Drona X-47B, fabricată de Northrop Grumman a deschis o noua eră a dronelor cu reacție, care pot fi capabile să efectueze zboruri nedetectabile pentru a ataca ținte aflate la mii de km depărtare. Programul, cu un cost de 636 milioane de dolari, a demarat în august 2007.

X-47 B este mult mai mic decat un bombardier B2 și a fost testată la o viteză de aproximativ 800 km/oră, ajungând la o altitudine de 12.000 metri.

Drona este semi autonomă și are o lungime de 11,63 m. Cu aripile strânse are o anvergură de 9,41 m iar gata de zbor 18,92 m. Are o înălțime de 3,10 metri iar greutatea maximă la decolare este de 20.215 kg, ea cântărind 6.350 kg. Atinge viteză de croazieră de 0,9 Mach fiind propulsată de un motor turbo Pratt & Whitney F100-220U.

 

Citește și: 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel