Imagini rare: Forţele Armate Ucrainene lansează rachetele Hydra 70 cu ajutorul unor vehicule Humvee şi nu de pe elicoptere

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ukraine Weapons Tracker a publicat pe rețelele de socializare fotografii cu rachete ghidate  Hydra 70 furnizate de SUA. Cu toate acestea, ele [rachetele] sunt montate pe un Humvee model M1152A1 furnizat de SUA. Ca platformă de lansare, armata ucraineană folosește LAND-LGR4, care anterior era disponibilă doar pentru utilizarea pe aeronave.

La începutul acestei luni, Washingtonul a promis că va livra Ucrainei rachete Hydra 70, ca parte a unui nou pachet de asistenţă militară. Cu toate acestea, nu este prima livrare de rachete Hydra 70 pe care SUA o face către Ucraina, așa cum susțin unele mass-media. Încă de anul trecut, în luna mai, Washingtonul a decis să includă rachetele Hydra 70 într-un pachet de ajutor militar.

Cele patru imagini publicate acum pe reţele de socializare sunt dovadă că rachetele Hydra 70 sunt deja utilizate pe frontu din Ucraina. Cu toate acestea, montarea lor pe un vehicul terestru nu este o noutate, dar este o noutate pentru mediul actual de luptă din Ucraina.

În principiu, compania Arnold Defense a prezentat în 2017 unitatea de foc LAND-LGR4, concepută pentru lansarea de la sol a rachetelor Hydra. Adică, platforma LAND-LGR4 reperată în Ucraina înseamnă că este una dintre rarele platforme de lansare moderne, ca să nu spunem de ultimă generație, care au ajuns în Ucraina.

Autorul celor patru fotografii publicate nu precizează când și unde au fost realizate. Dar cel puțin pe una dintre ele, fotograful a surprins momentul în care unitatea de foc LAND-LGR4, montată pe un Humvee, a tras o rachetă ghidată.

Anul trecut, când Washingtonul a anunțat că Hydra 70 a devenit parte a ajutorului acordat Ucrainei, Kievul nu dispunea încă de o astfel de platformă de lansare terestră. Deoarece nu se știa exact când Hydra 70 va ajunge în Ucraina, unii experți au sugerat ca acestea să fie montate pe dronele turcești Bayraktar TB2.

Adică, integrarea între Bayraktar TB și Hydra 70 este posibilă, deoarece drona turcească are un pointer laser integrat în mod implicit. Acesta este necesar deoarece rachetele Hydra 70 sunt rachete ghidate cu laser.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici: iOS (App Store)      Android (Magazin Play)    

La momentul respectiv, s-a presupus că platformă de lansare aeriană care va fi integrată pentru a funcționa împreună cu Bayraktar TB2 și Hydra 70 va fi Cirit din Turcia. Din punct de vedere al indicatorilor și al caracteristicilor tehnice, aceasta seamănă cu LAND-LGR4, iar rachetele pe care le lansează au caracteristici similare cu cele ale Hydra 70.

Hydra 70 este unul dintre cele mai comune rachete pe care o utizeaza Forțele Aeriene ale Statelor Unite, în special în rândul flotei de elicoptere de atac. În 2020, Washingtonul a decis să cheltuiască peste 3 miliarde de dolari pentru o nouă producție a acestei rachete.

Această rachetă face parte din armamentul a zeci de modele de elicoptere. Pe lângă cele americane, o folosesc și elicopterele europene, dar și avioanele F-16 Fighting Falcon și F/A-18 Hornet.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel