Imagini dramatice din timpul salvării marinarilor ucraineni de pe cargoul Volgo Balt 179 scufundat în Marea Neagră (Video)

Eduard Pascu |
Data publicării:
Nava Volgo Balt 179  Sursa foto: Twitter
Nava Volgo Balt 179 Sursa foto: Twitter

Au apărut primele imagini surprinse de marinarii din cadrul Grupului de Servicii Petroliere, prima navă care a intervenit după apelul SOS al cargoului Volgo Balt 179.

Săptămâna trecută cargoul ucrainean Volgo Balt 179 cu un echipaj format din 13 persoane, 12 bărbaţi şi o femeie, toţi cetăţeni ucraineni, naviga sub pavilionul Insulelor Comore, din portul rusesc Rostov-pe-Don spre Portul Constanța. Nava era încărcată cu cărbune. 

”La 04,40 dimineaţa, GSP Falcon a recepţionat un mesaj de urgenţă de la nava 'Volgo Balt 179'. Operaţiunea de salvare a început fără întârziere, în condiţii meteo deosebit de dificile, vânt de 50 km/h şi valuri de 4 metri. Ultimul mesaj transmis de 'Volgo Balt 179' a fost de abandon navă” a transmis GSP.

Două persoane au murit, una este dată dispărută, iar zece au fost salvate, din totalul celor 13 membri de echipaj ai cargoului. 

Imaginile au fost surprinse de marinarii de pe nava GSP Falcon.

 

 

La acțiunile de căutare a persoanei dispărute a participat și fregata Regina Maria.

Nava militară românească a predat către nava Gărzii de Coastă MAI 0201 comanda operațiunii de cercetare în raioanele indicate de Centrul de Coordonare Maritimă Constanța (MRCC), structura coordonatoare a operațiunilor de căutare, se arată într-un comunicat al Forțelor Navale Române.

Pe timpul desfășurării acțiunilor de căutare, fregata a parcurs peste 220 de mile marine, în drumuri paralele, acoperind o suprafață de aproximativ 500 km², iar elicopterul Puma Naval de la bordul navei a survolat peste 450 km² din raioanele repartizate în planurile de căutare transmise de către MRCC.

Fregata „Regina Maria” a desfășurat acțiunile de căutare a persoanelor dispărute în mare împreună cu navele MAI 0201 (Garda de Coastă), SAR „Artemis” (Agenția Română pentru Salvarea Vieților Omenești pe Mare, ARSVOM) și GSP ”Falcon” (Grup Servicii Petroliere). Pe timpul nopții de joi spre vineri, 11/12 martie, căutările au decurs fără rezultate.

Vineri, 12 martie, în timpul acțiunilor diurne de căutare, nava MAI 0201 și fregata „Regina Maria” au găsit câte o plută de salvare, dar fără persoane înăuntru, iar elicpterul Puma Naval 141 a identificat diferite obiecte plutitoare, nesemnificative pentru semnalarea vreunei prezențe umane în apa mării.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel