Imagini din satelit cu echipamentele militare pe care Rusia le-a desfăşurat în Belarus, sub pretextul unor exerciţii militare

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Amplasarea echipamentelor militare și a corturilor in poligonul militar Lepelsky din Belarus, Ianuarie 2023. Sursa foto: Planet Labs (publicat de RFE/RL).
Amplasarea echipamentelor militare și a corturilor in poligonul militar Lepelsky din Belarus, Ianuarie 2023. Sursa foto: Planet Labs (publicat de RFE/RL).

Jurnaliștii RFE/RL au publicat imagini din satelit, pe care le-au primit de la compania de imagistică Planet Labs, cu poligonul militar Lepelski din Belarus. Acolo au fost reperate mai multe zeci de echipamentele militare. Se precizează că acesta este primul set de imagini de înaltă rezoluție cu tehnica militară desfăşurată în poligonul Lepelski din regiunea Vitebsk. Acesta este unul dintre primele locuri unde au sosit eșaloane cu echipament și personal militar rusesc, începând cu 18 octombrie 2022. La momentul respectiv au fost anunţate primele exerciții militare comune ale așa-zisului ''grup regional de forțe'' format de Belarus și Rusia.

 

 

Jurnaliștii subliniază că, în ianuarie 2023, militarii ruși continuă să sosească la poligonul militare Lepelski din Belarus. Potrivit analiștilor de la Belarus Gayun, cu condiția că militarii belaruși să fi plecat spre un alt teren de antrenament, militarii ruși sunt într-adevăr prezenți la Lepelsky.

Este demn de remarcat faptul că Ministerul Apărării din Belarus a publicat o fotografie a Brigăzii 19 Mecanizate care desfășoară exerciții militare în cu totul alt poligon. Acesta este situat în districtul Borisovski din regiunea Minsk.

Imaginile din satelit publicate au surprins echipamente, inclusiv camioane, probabil KAMAZ-uri, tancuri și vehicule de luptă pentru (IFV-uri). Potrivit estimărilor RFE/RL, au fost reperate cel puțin 150 de elemente de tehnică militară.

În plus, au fost observate două tabere de campanie în apropierea perimetrului dedicat exerciţiilor militare - cu 14 și 30 de corturi. Fiecare dintre ele are o lungime de aproximativ 10 metri.

Gara Zaslonova este situată la nord de poligonul Lepelski din regiunea Vitebsk. Drumul de la aceasta duce direct la poligon.

La gară au fost observate două eșaloane cu vagoane și platforme pentru încărcarea tehnicii militare. Jurnaliștii subliniază că acestea sunt în principal tancuri sau IFV-uri. Printre vehicule sunt reperate și camioane.

De asemenea, una dintre imaginile din satelit a arătat că o parte din echipamente au fost scoase recent din depozitele armatei. Analiştii Belarus Gayun au remarcat că, în decembrie 2022, 13 tancuri Т-72B3 au fost transferate direct din Federația Rusă la poligonul militare Lepelski din Belarus.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel