Imagini cu prototipul unui tanc rusesc, parte a programului Burlak, au ajuns pe reţelele de socializare

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Expertul militar Alexei Khlopotov a precizat într-o postare pe pagina sa de Facebook că Rusia a prezentat o versiune modernizată a tancului T-80 BVM, echipat cu o nouă turelă – dezvoltă în cadrul programului militar ’’Burlak’’ la care industria rusă de apărare lucrează de mai mulţi ani.

Publicaţia Defence-Blog precizează că până la apariţia acestor noi imagini pe reţelele de socializare, informaţiile despre programul Burlak erau foarte puţine.

Sursa citată precizează că programul militar ’’Burlak’’ a început în anul 2005, şi avea ca scop înlocuirea principalelor tancuri de luptă din perioada sovietică, cu unele mult mai moderne. Anul 2025 fiind dată până la care ruşii şi-au propus să realizeze acest program. Dar, din cauza problemelor financiare, proiectul a fost abandonat începând cu anul 2009, pe o perioadă nedeterminată.

Programul ’’Burlak’’ cuprindea dezvoltarea unei turele moderne – echipată cu un tun cu încărcător automat – care să fie instala pe tancurile din seria T-72, T-80 și T-90.

Potrivit unor informaţii mai vechi, dezvoltarea acestei turele a fost realizată la uzina mecanică din Omsk şi s-a bazat pe designul turelei tancului 640 Black Eagle Object – un proiect de tanc rusesc care a rămas blocat la stadiul de prototip.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel