Imagini cu prototipul unui tanc rusesc, parte a programului Burlak, au ajuns pe reţelele de socializare

DefenseRomania Team / 01 apr 2021 / 13:09

Expertul militar Alexei Khlopotov a precizat într-o postare pe pagina sa de Facebook că Rusia a prezentat o versiune modernizată a tancului T-80 BVM, echipat cu o nouă turelă – dezvoltă în cadrul programului militar ’’Burlak’’ la care industria rusă de apărare lucrează de mai mulţi ani.

Publicaţia Defence-Blog precizează că până la apariţia acestor noi imagini pe reţelele de socializare, informaţiile despre programul Burlak erau foarte puţine.

Sursa citată precizează că programul militar ’’Burlak’’ a început în anul 2005, şi avea ca scop înlocuirea principalelor tancuri de luptă din perioada sovietică, cu unele mult mai moderne. Anul 2025 fiind dată până la care ruşii şi-au propus să realizeze acest program. Dar, din cauza problemelor financiare, proiectul a fost abandonat începând cu anul 2009, pe o perioadă nedeterminată.

Programul ’’Burlak’’ cuprindea dezvoltarea unei turele moderne – echipată cu un tun cu încărcător automat – care să fie instala pe tancurile din seria T-72, T-80 și T-90.

Potrivit unor informaţii mai vechi, dezvoltarea acestei turele a fost realizată la uzina mecanică din Omsk şi s-a bazat pe designul turelei tancului 640 Black Eagle Object – un proiect de tanc rusesc care a rămas blocat la stadiul de prototip.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy