Igor Ghirkin, învinuit în cazul doborârii MH17, refuză să participe la procesul de la Haga

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Fostul pretins ministru al apărării din Donețkul separatist, Igor Ghirkin (Strelkov)- centru
Fostul pretins ministru al apărării din Donețkul separatist, Igor Ghirkin (Strelkov)- centru

Fostul pretins ministru al apărării din Donețkul separatist, Igor Ghirkin (Strelkov) a declarat că nu recunoaște autoritatea instanței de la Haga în procesul privind doborârea zborului MH17.

„Eu nu recunosc competența instanței din Țările de Jos pe acest subiect"m a declarat Ghirkin pentru BBC.

El a mai declarat că el este un militar, de aceea el nu intenționează să participe la proces. El a mai declarat că el este învinuit nu doar în Țările de Jos și nu doar în acest caz. El a mai spus că miliția din Donețk nu a doborât avionul, potrivit Deschide.md.

Amintim că, procuratura Olandei a adus acuzații oficiale împotriva a patru ruși, pe numele cărora vor fi emise citații pentru prezentarea în fața procurorilor, în cazul prăbușirii Boeing-ului malaezian МН17 în Ucraina.

În mai 2018, Olanda și Australia au acuzat oficial Rusia că a doborat zborul MH17. Procesul de judecată al inculpaților în cazul MH17 va începe pe 9 martie 2020. Primii patru inclulpati sunt Igor Ghirkin (Strelkov), Serghei Dubinski, Oleg Pulatov și Leonid Harcenko.

Avionul de pasageri al companiei Malaysia Airlines, care efectua zborul MH17 de la Amsterdam la Kuala Lumpur, s-a prăbușit la 17 iulie 2014 în regiunea Donețk din Ucraina, ucigând 298 de persoane – cetățeni a 10 state. Pentru a ancheta acest accident, a fost creată o echipă comună de investigații – JIT, care a inclus reprezentanți din Australia, Belgia, Malaezia, Olanda și Ucraina.

La 8 septembrie 2016, în Olanda, echipa internațională de anchetă formată din reprezentanți ai Olandei, Malaeziei, Belgiei, Australiei și Ucrainei a anunțat rezultatele provizorii ale anchetei.

Potrivit experților JIT, zborul MH17 a fost doborât de pe teritoriul controlat de militanții pro-ruși cu o racheta a sistemului Buk, adus din Rusia. După prăbușirea aeronavei, sistemul de rachete a fost returnat în Federației Rusă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel