Igor Dodon apără interesele Rusiei și acuză Occidentul de implicare în situația internă a R. Moldova

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova
Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova

După ce s-a afirmat că o persoană servilă a lui Putin, Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, o face acum şi pe avocatul Rusiei. Contrazicându-l pe prim-ministru Pavel Filip, preşedintele afirmă că amnistia migranţilor, declarată recent de Kremlin, nu reprezintă o imixtiune în alegerile din Republica Moldova. Dimpotrivă, susţine cu zel şeful statului, "Occidentul şi ţările vecine" încearcă să influenţeze situaţia noastră internă.

Premierul Pavel Filip a făcut aceste declarații după ce Moscova a anunțat că va permite unui număr de peste 160 de mii de migranți moldoveni, care se află pe teritoriul Federației Ruse, să se întoarcă acasă în perioada alegerilor, fără a fi sancționați. Dodon a spus că, „pe lângă tentativele Occidentului de a influența alegerile din R. Moldova", decizia Moscovei este „un gest de binefacere", notează iz.ru, citat de portalul Deschide.md.

Deși se laudă de mai bine de doi ani că migranții moldoveni vor fi amnistiați, Dodon spune că abia în timpul vizitei sale oficiale din luna octombrie de la Moscova s-a ajuns la un acord.

Autoritățile ruse au anunțat că, începând cu 1 ianuarie și până la 23 februarie, cetățenii Republicii Moldova, care au încălcat legislația migrațională din Federația Rusă, pot părăsi teritoriul țării fără a fi sancționați.

„Nu este implicarea Rusiei în treburile interne ale Republicii Moldova, deoarece Guvernul de la Chișinău nu a asigurat un număr necesar de secții de votare în Federația Rusă", a spus Igor Dodon.

Șeful statului moldovenesc a mai spus că nu Moscova, ci Occidentul și țările vecine încearcă să influențeze situația internă din Moldova.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel