Ierusalim: Putin a trecut pe lângă Pence și i-a salutat doar pe Macron și prințul Charles (Video)

Tudor Curtifan / 23 ian 2020 / 19:57

Presa din Rusia scrie că Vladimir Putin, la sosirea în sala unde urma să înceapă evenimentul dedicat comemorării victimelor Holocaustului, a refuzat să dea mâna cu Mike Pence, vicepreședintele Statelor Unite ale Americii.

Practic, la intrarea în încăperea evenimentului care a avut loc la Ierusalim, Putin a trecut pe lângă vicepreședintele american Mike Pence și alți lideri și a dat mâna cu prințul Charles al Marii Britanii, dar și cu președintele francez Emmanuel Macron, aflați în apropierea sa.

Un moment stânjenitor a mai avut loc când prințul Charles îi saluta pe cei prezenți la eveniment, dar a sărit peste Mike Pence. În imaginile surprinse se poate observa sosirea prințului Charles iar mai apoi cea a președintelui rus Vladimir Putin.

 

Relaţiile dintre Rusia şi SUA traversează o perioadă complicată după sancțiunile impuse de SUA și Occident în urma anexării ilegale a peninsulei Crimeea de la Ucraina în 2014.

Totodată, SUA s-au retras primele din Tratatul privind Forţele Nucleare (INF), aflat în vigoare din 1987. Washingtonul a acuzat Moscva că a încălcat prevederile acordului. În replică, Rusia și-a spuspendat participarea la INF. Tratatul interzicea lansarea de la sol a rachetelor cu o rază de acţiune între 500 şi 5.500 km.

Viitorul ultimului tratat de dezarmare strategică dintre cele două ţări, New START, care expiră anul viitor, rămâne incert.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy