IDF: Spitalul Al-Shifa ar putea fi inima Hamas. SUA confirmă. Trupele israeliene efectuează o lovitură „precisă și țintită” la cel mai mare spital din Gaza

Imagine din interiorul unui tunel subteran din Gaza, realizată în 2014. Sursa foto: REUTERS.
Imagine din interiorul unui tunel subteran din Gaza, realizată în 2014. Sursa foto: REUTERS.

Trupele israeliene efectuează o lovitură „precisă și țintită” împotriva mișcării teroriste palestiniene Hamas în complexul celui mai mare spital din Fâșia Gaza, a anunțat armata într-un comunicat pe rețeaua de socializare X. Potrivit acesteia, operațiunea privește un o anumită parte a Spitalului Shifa. Potrivit martorilor, tancuri sunt la fața locului.

Intervenția se bazează pe informații nespecificate de la informatori și „necesitate operațională”. Israelienii nu au anunțat ținta exactă sau numărul de soldați implicați.

Potrivit presei mondiale, mii de oameni, inclusiv sute de pacienți, se pare că se aflau marți la spitalul Šífa. Situl a rămas fără electricitate din weekend.

Partea israeliană susține că a permis o „evacuare pe scară largă” a complexului în ultimele zile. „Forțele armatei israeliene includ echipe medicale și vorbitori de arabă care au urmat o pregătire specială pentru a se pregăti pentru acest mediu complex și sensibil”, a spus armata despre intervenția spitalului. Scopul, a spus ea, este de a evita orice rău adus „civililor folosiți de Hamas ca scuturi umane”.

 

Casa Albă: Există arme și ostatici în spitale

 

În urma anunțului operațiunii israeliene, Casa Albă a reiterat că nu vrea „să vadă un schimb de focuri la spital”. 

„Avem informații că Hamas și Jihadul Islamic Palestinian au folosit unele spitale din Fâșia Gaza, inclusiv Al-Shifa, și tunelurile de sub ele, pentru a-și ascunde și susține operațiunile militare și pentru a ține ostatici”, a declarat consilierul pentru securitate la Casa Albă, John Kirby . . „Hamas și membrii Jihadului Islamic Palestinian au un centru de comandă și control în Shifa, orașul Gaza. Ei au arme depozitate acolo și sunt gata să răspundă unei operațiuni militare israeliene împotriva acelei unități”, a continuat Kirby.

 

IDF: „Al-Shifa ar putea fi inima Hamas!”

 

Complexul spitalicesc al-Shifa ar putea fi „inima care bate a Hamas”, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israelului, Peter Lerner , pentru CNN .

”Scopul nostru este să găsim Hamas oriunde s-ar ascunde, iar complexul spitalicesc este centrul operațiunilor lor”, a spus el și a adăugat:

”Am încercat să evacuăm spitalul, am cumpărat combustibil pentru serviciile de bază, încercăm să aducem incubatoare mobile pentru a încerca să scoatem unii dintre bebeluși... pentru că oamenii din Gaza nu sunt inamicii noștri”.

Atât Israelul, cât și SUA susțin că Hamas are o bază de comandă sub al-Shif, ceea ce Hamas neagă.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel