IDF regretă și anunță o anchetă după ce aviația militară a lovit într-o tabără de refugiați clădiri adiacente aflate în imediata apropiere a infrastructurii Hamas

Darius Muresan |
Data publicării:
Avioane F-16 ale Israelului @IDF Foto: via Israeli-Weapons.com
Avioane F-16 ale Israelului @IDF Foto: via Israeli-Weapons.com

Armata israeliană şi-a exprimat joi regretul pentru "prejudiciu adus persoanelor neimplicate", cauzat de un atac recent asupra taberei de refugiaţi al-Maghazi din centrul Fâşiei Gaza, informează Agerpres, care citează DPA.

Atacul din 24 decembrie asupra taberei urbane de refugiaţi a lăsat în urmă zeci de morţi. Ministerul Sănătăţii, condus de Hamas, a estimat civilii ucişi la peste 70, printre care şi copii. Oficialii ONU au spus că au fost ucise 86 de persoane.

Peste 33.000 de persoane trăiesc în al-Maghazi, care acoperă o suprafaţă de 0,6 kilometri pătraţi, conform ONU.

Un purtător de cuvânt al Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF) a declarat joi că avioanele de luptă au lovit două ţinte adiacente unde fuseseră localizaţi luptători ai Hamas pe 24 decembrie."Înainte de efectuarea atacurilor, IDF a luat măsuri pentru atenuarea daunele aduse civililor neimplicaţi din zonă", a continuat el."O anchetă preliminară a relevat că au fost lovite în timpul atacului clădiri suplimentare, situate în apropierea ţintelor, ceea ce, probabil, a cauzat vătămări neintenţionate altor civili neimplicaţi".

Incidentul este acum tratat de o comisie specială din cadrul armatei, responsabilă de investigarea "incidentelor excepţionale care au loc în timpul luptei".

Postul de radio israelian KAN a raportat, citând un oficial din armată fără a-i da numele, că ancheta a relevat că în atac nu a fost folosită muniţia adecvată, ceea ce a determinat pagubele extinse înregistrate."Acest lucru ar fi putut fi împiedicat dacă s-ar fi ales muniţia potrivită pentru operaţiune".

Potrivit autorităţilor sanitare din Gaza, peste 21.320 de persoane au fost ucise până în prezent, iar situaţia umanitară a atins cote catastrofale. Aproximativ 40% din populaţia civilă este ameninţată de spectrul foametei, potrivit unei agenţii ONU pentru refugiaţi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel