IDF pregătește operațiunea la sol în Rafah și le cere palestinienilor din estul orașului să se deplaseze în zonele umanitare din orașele apropiate

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: IDF
Foto: IDF

Armata israeliană a făcut apel luni la palestinienii din zonele estice ale Rafah să se mute într-o "zonă umanitară" din apropiere, în ceea ce pare a fi începutul unei evacuări a civililor înainte de o operaţiune la sol în oraşul din sudul Fâşiei Gaza, relatează Agerpres, care citează Reuters şi AFP.

Într-un comunicat al armatei se precizează că postere, mesaje text, apeluri telefonice şi anunţuri în media vor fi folosite pentru "a încuraja mişcarea graduală a civililor în zonele specificate".

Potrivit unei relatări de la postul de radio al armatei de luni, evacuările sunt concentrate spre cartierele periferice ale Rafah, de unde palestinienii sunt îndreptaţi spre oraşele de corturi din Khan Younis şi Al Muwassi, aflate în apropiere.

La şapte luni de la lansarea ofensivei sale împotriva Hamas, Israelul a anunţat că la Rafah se află mii luptători islamişti palestinieni ai mişcării şi că victoria este imposibilă fără a cuceri oraşul.

Însă în condiţiile în care peste un milion de palestinieni strămutaţi se află la Rafah, perspectiva unei operaţiuni militare cu un număr mare de victime îngrijorează statele occidentale şi Egiptul vecin, notează Reuters.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel