IDF: Centrul operațional Hamas se află sub spital / Sunt semne că ostaticii au fost ținuți în spitalul din Gaza

Armata israeliană, pregătită să înainteze în Fâșia Gaza / Foto: IDF
Armata israeliană, pregătită să înainteze în Fâșia Gaza / Foto: IDF

În schimb, Israelul este gata să elibereze un număr de femei palestiniene și minori, deținuți în închisorile israeliene.

Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas sunt aproape de un acord pentru eliberarea a zeci de femei şi copii ţinuţi ostatici de aceştia din urmă în Fâşia Gaza, așa cum a declarat o sursă israeliană ziarului american „Washington Post”, adăugând că acordul ar putea fi anunțat în următoarele zile.

„Sunt convenite liniile generale ale acordului”, a adăugat aceeași sursă, iar o sută de ostatici ar putea fi eliberați de Hamas în schimbul eliberării unui număr, cuprinse între 70 și 120, de femei și minori palestinieni deținuți în închisorile israeliene.

 

Armata israeliană spune că a găsit semne că ostatici au fost ținuți în spitalul din Gaza

BBC a aflat că tancurile israeliene au înconjurat spitalul Al-Shifa din toate părțile și că accesul în spital nu este posibil.

Israelul a acuzat Hamas că plasează un centru de comandă și control sub Spitalul Al-Shifa, ceea ce gruparea teroristă neagă.

Purtătorul de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari a declarat că trupele au găsit un centru de comandă cu un arsenal de arme, inclusiv grenade, veste sinucigașe și alți explozivi depozitați de luptătorii Hamas în subsolul Spitalului Rantissi, un spital de pediatrie specializat în tratarea pacienților cu cancer.

„Și am găsit, de asemenea, semne care indică faptul că Hamas a ținut ostatici aici”, a spus el într-un briefing televizat. „Acest lucru este în prezent în investigația noastră. Dar avem și informații care o verifică”.

El a arătat imagini cu ceea ce părea a fi locuințe rudimentare, inclusiv o bucătărie mică, precum și un puț de tunel din apropiere, despre care a spus el duce la casa unui comandant naval superior al Hamas 

Anterior, ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant , declarase că Hamas a pierdut controlul asupra Gazei. „Hamas nu are puterea de a opri Forțele de Apărare Israelului (IDF)”, a spus Gallant în timpul unei evaluări a situației, explicând că „teroriștii fug spre sud, civilii jefuiesc bazele Hamas. Nu au încredere în guvern”.

Gallant a adăugat că "în ultimele zile ne-am intensificat operațiunile împotriva tunelurilor (Hamas)", explicând că acest lucru "va scoate teroriștii din tuneluri și de acolo fie vor fi eliminați, fie se vor preda necondiționat. Nu există a treia opțiune. ." „În fiecare zi eliminăm comandanții Hamas, zeci și uneori sute de teroriști, iar armata operează în inima orașului Gaza”, a spus el Gallant . Între timp, doi soldați israelieni au murit în ciocnirile din ultimele ore cu milițienii Hamas în nordul Fâșiei. Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au raportat acest lucru, adăugând că, în consecință, bilanțul soldaților uciși în operațiunile terestre din Fâșia Gaza a crescut la 46.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel