IDF aşteaptă ordinul de invazie terestră în Gaza şi cere civililor să părăsească zonele vizate de ofensivă

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata israeliană, foto IDF, facebook
Armata israeliană, foto IDF, facebook

Ultimatumul dat de armata israeliană civililor palestinieni de a părăsi nordul Fâşiei Gaza şi de a se refugia către sudul acestui teritoriu a expirat în urmă cu două ore.

Între timp, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, i-a vizitat pe infanteriştii dislocaţi la graniţa cu Fâşia Gaza, a anunţat serviciul său de presă, care a difuzat şi imagini cu şeful guvernului israelian, spunându-le militarilor: "Sunteţi gata pentru următoarea fază". Netanyahu a adăugat, fără a da mai multe detalii, că următoarea fază începe.

Zeci de mii de persoane s-ar fi deplasat deja spre sudul Gazei, dar există şi palestinieni care nu au dorit să plece, susţin corespondenţii Reuters, citați de Radio România. 

Toată lumea aşteaptă să vadă când va decide armata israeliană să declanşeze operaţiunea terestră pe scară mare în Gaza, întrucât au existat incursiuni de mai mici dimensiuni în Fâşie.

Teroriştii Hamas au susţinut că nouă ostatici luaţi acum o săptămână din Israel, inclusiv patru străini, ar fi fost ucişi în ultimele 24 de ore, ca urmare a raidurilor aeriene ale armatei israeliene asupra Fâşiei Gaza, însă această informaţie nu poate fi confirmată. 

Lansările de rachete din Fâşia Gaza şi replica aviaţiei israliene au continuat şi de-a lungul zilei de astăzi.

Israelul a reuşit să lichideze doi comandanţi Hamas, responsabili de atacul de acum o săptămână. Este vorba de Murad Abu Murad, şeful aviaţiei paramilitare a organizaţiei Hamas, cel care a ghidat pătrunderea teroriştilor pe teritoriul Israelului, şi Ali Qadi, comandantul forţelor speciale Hamas "Nukhba", care a condus direct atacul de sâmbătă. Alţi patru palestieni, care au pătruns din Liban sub îndrumarea organizaţiei Hezbollah, au fost ucişi în nordul ţării în confruntarea cu forţele israeliene.

Pe de altă parte, cinci israelieni au fost răniţi, dintre care doi se află în stare gravă, într-o confruntare cu teroriştii Hamas, care încă se mai află pe teritoriul israelian, în zona localităţilor din apropierea Fâşiei Gaza. Comandantul Diviziei Gaza, care a fost retras cu doar o zi înaintea atacului organizaţiei Hamas din zona localităţilor israeliene ulterior ocupate de terorişti, a declarat că armata a comis erori monumentale care vor fi temeinic analizate după încheierea războiului.

Cu această declaraţie a generalului de brigadă Avi Rosenfeld, după o declaraţie asemănătoare a şefului Statului Major General al Armate, Herzi Halevi, în urmă cu două zile, creşte şi mai mult disparitatea dintre eşalonul militar şi cel politic în asumarea responsabilităţii pentru catastrofa de sâmbătă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel