IDF a prezentat modul în care Hamas a construit o rețea teroristă subterană în inima Gaza

Eduard Pascu / 20 mai 2021 / 09:33
Rețea tuneluri Hamas Sursa foto: Captură video
Rețea tuneluri Hamas Sursa foto: Captură video

IDF a dat publicității o serie de imagini în care este prezentată rețeaua de tuneluri folosită de Hamas pentru desfășurarea atacurilor asupra Isarelului. 

Noile ilustrații arată exact cum teroriștii Hamas au reușit să construiască infrastructuri elaborate în inima zonelor civile dens aglomerate din Fâșia Gaza, precizează Jerusalem Post.

În ultimul deceniu, Hamas a investit milioane de dolari în săparea unei infrastructuri extinse de tuneluri sub Fâșia Gaza, potrivit purtătorului de cuvânt al IDF.

 

 

Tunelurile sunt folosite de Hamas pentru a pândi inamicul și a desfășura operațiuni contraofensive, toate cu scopul de a provoca cât mai mult rău posibil civililor, mai precizează sursa citată.

2. Rețea tune... (retea-tunele-hamas-in-fasia-gaza-sursa-foto-idf_02130300.jpg)

Sursa foto: IDF

O mare parte din infrastructura Hamasului este construită în inima zonelor civile aglomerate din Fâșia Gaza, ceea ce înseamnă că țintele militare, inclusiv centrele de comandă și control, producția de arme, depozitele de arme, infrastructura militară, gurile de acces spre tunelurile teroriste și centrele de gestionare a luptei, sunt toate în interiorul cartierelor civile.

Ca parte a Operațiunii ”Guardian of the Walls”, IDF a cauzat daune substanțiale sistemului de tuneluri cunoscut sub numele de ”Metrou”, pentru a îngreuna planurile Hamas cât mai mult posibil.

3. Strategie ... (strategie-hamas-atac-zone-civile-sursa-foto-idf_23524200.jpg)

Sursa foto: IDF

Conform purtătorului de cuvânt al IDF ”se acționează în conformitate cu legislația internațională, cu cât mai multă precauție posibilă pentru a reduce victimele civilile în timpul activităților operaționale”.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy