Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au eliberat un soldat capturat de Hamas, după o operaţiune specială efectuată în Gaza

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Unitatea israeliană de comando Shaldag.Sursa foto: IDF.
Unitatea israeliană de comando Shaldag.Sursa foto: IDF.

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) și agenția de securitate Shin Bet afirmă că un soldat capturat de gruparea teroristă Hamas a fost salvat din Fâșia Gaza în cadrul unei operațiuni desfășurate în cursul nopții.

Într-o declarație comună, Forțele de Apărare ale Israelului și Shin Bet spun că soldatul Ori Megidish este în stare bună și s-a întâlnit cu familia sa, potrivit The Times of Israel.

FDI spune că Megidish a fost salvat în timpul unei operațiuni terestre desfășurate în cursul nopții, dar nu sunt oferite alte detalii.

Femeia militar, Ori Megidish, a fost răpită în dimineața zilei de 7 octombrie, după ce mii de teroriști au invadat Israelul în cel mai îngrozitor atac asupra orașelor israeliene din toate timpurile. Ea era parte dintr-o unitate militară ca opera la graniță, monitorizând gardul de frontieră prin mijloace electronice. Unitatea ei, la fel ca multe altele, a fost printre primele care au fost atacate.

În declarație se precizează că IDF și Shin bet vor depune în continuare toate eforturile pentru a asigura libertatea celorlalți ostatici.

 

Forțele israeliene au ucis patru oficiali Hamas în ultimele ore


De asemenea, trupele israeliene au ucis patru oficiali Hamas în "ultimele ore", a afirmat un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF).



De asemenea, militarii au "distrus infrastructura teroristă", inclusiv poziții antitanc, a declarat contraamiralul Daniel Hagari.

"Forțele IDF își continuă operațiunile terestre în Fâșia Gaza în ultimele ore", a scris el pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter.

El a afirmat că cei patru oficiali Hamas uciși erau: Jamil Baba - comandantul forței navale; Muhammad Safadi - comandant in batalionul Tafah, Muwaman Hegazi - un agent important din batalionul Tafah; Muhammad Awadallah - o persoană de rang înalt în biroul sediului central de producție al Hamas


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel