Hyundai Heavy Industries a lansat la apă a patra fregată pentru Forțele Navale sud coreene

Eduard Pascu |
Data publicării:

Constructorul naval sud-coreean Hyundai Heavy Industries (HHI) a lansat la apă a patra din cele din opt fregate cu rachete ghidate din clasa Daegu (FFX-II) comandate de Korea Navy, transmite Janes.

Botezată Donghae (număr pennant 822), nava de război lungă de 122,1 m a fost lansată la apă în timpul unei ceremonii desfășurate azi la șantierul naval HHI din Ulsan. Nava este de așteptat să fie predată serviciului la sfârșitul anului 2021.

Primele două fregate - ROKS Daegu (818), care au intrat în serviciu în martie 2018, și Gyeongnam (819), lansată pe 21 iunie 2019 - au fost construite de Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), care va construi, de asemenea, a cincea și a șasea navă din cadrul proiectului.

Cea de-a treia și a patra navă, Seul (821) și Donghae, sunt construite de HHI, care va construi și fregatele șapte și opt. Construcția acestora din urmă este programată să înceapă în a doua jumătate a acestui an, iar livrarea către RoKN urmând să aibă loc în 2023, potrivit HHI.

Clasa Daegu este o variantă mai mare a variantei din clasa Incheon. Șase nave din clasa Incheon sunt în serviciu din 2013.

Clasa are o lățime de 14 m, o deplasare standard de 2.800 tone și un deplasment de maximum 3.650 tone. Fiecare navă este alimentată de un motor cu turbină cu gaz Rolls-Royce MT30 și două motoare cu magnet permanent Leonardo DRS acționate de generatoare diesel MTU 12 V 4000 într-o configurație combinată diesel-electric sau cu gaz. Nava poate atinge o viteză maximă de 30 kt.

Clasa Daegu este înarmată cu un tun naval MK 45 MOD 4 calibru 127 mm și un sistem Phalanx cu șase țevi calibru 20 mm fabricat de Raytheon, montat la pupa. De asemenea dispune de torpile K745 LW Blue Shark și 16 rachete Haegung K-SAAM (4 pe celulă), rachete Tactical Haeryong Tactical Land (lansare verticală), rachete anti-submarine Hong Sang Eo, rachete anti-navă SSM-700K Haeseong. Poate transporta elicoptere Super Lynx sau AW159.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel