Huter Biden, fiul președintelui Joe Biden, angajat de Puiu Popoviciu pentru a-l scăpa de un dosar DNA. În afacere e implicat și un director FBI

Tudor Curtifan / 08 iun 2021 / 10:02

Hunter Biden, fiul președintelui Joe Biden, a fost angajat de către omul de afaceri Puiu Popoviciu pentru a îl scăpa de un dosar de corupție. Cel puțin așa reiese din e-mailurile la care au avut acces cei de la Daily Mail.

Totul se întâmpla în perioada în care Joe Biden era vicepreședintele Statelor Unite ale Americii. În afacere a mai fost implicat și Louis Feeh, fost director al FBI.

Potrivit unei ample anchete jurnalistice a celor de la Daily Mail, care au publicat numeroase e-mailuri din laptopul pierdut al lui Hunter Biden, acesta din urmă, folosindu-se de contactele pe care le avea Joe Biden și de influența lui Feeh, a fost angajat de omul de afaceri Puiu Popoviciu pentru a-l scăpa de un dosar de corupție care se afla pe rol la DNA.

E-mailurile publicate sunt convorbiri pe această temă între Hunter Biden și Louis Feeh. Inițiativa nu a fost însă un succes, Puiu Popoviciu fiind condamnat în 2016. Tot în acel an Hunter Biden ar fi fost angajat de omul de afaceri.

Sursa citată precizează că s-a încercat o campanie masivă de influențare a procurorilor anti-corupție să renunțe la acest caz și punerea la cale a unei campanii de propagandă în favoarea omului de afaceri român. Au avut loc inclusiv întrevedere între Hunter Biden și oficiali americani.

Cei de la Daily Mail mai scriu că Louis Feeh a susținut după condamnarea lui Puiu Popoviciu că ea nu a fost susținută de probe, apelând mai apoi la ajutorul avocatului lui Donald Trump, celebrul Rudy Giuliani, care era un critic al lui Hunter Biden pentru relațiile sale cu oameni de afaceri din Europa de Est, asupra cărora planau suspiciuni de corupție.

Sursa citată precizează că Giuliani i-ar fi trimis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis în care critica activitățile procurorilor DNA și a solicitat amnistia unor condamnați, inclusiv Puiu Popoviciu.

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani închisoare în dosarul "Băneasa", în care a fost anchetată o tranzacție cu terenuri în nordul Capitalei. Instanţa supremă a admis în parte apelul lui Popoviciu şi i-a scăzut pedeapsa de la 9 ani, cât primise la Curtea de Apel Bucureşti, la 7 ani închisoare. 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy