Human Rights Watch, apel către ISIS: Eliberați ostaticii

Bogdan Cotiga |
Data actualizării: | Data publicării:

Organizaţia Human Rights Watch (HRW) a făcut apel sâmbătă la organizaţia jihadistă Stat Islamic (SI) să elibereze 27 de persoane, inclusiv 16 copii, pe care le-a răpit în urmă cu o lună într-o provincie din sudul Siriei.

Organizația a calificat acţiunea de luare de ostatici drept ''o crimă de război''. Pe 25 iulie, ISIS a întreprins o serie de atacuri coordonate în provincia Soueida, controlată de regimul sirian, provocând peste 250 de morţi, aceasta fiind una dintre acţiunile cele mai sângeroase de la începutul războiului în Siria. Combatanţii grupării extremiste au răpit de asemenea circa treizeci de persoane, inclusiv mai mulţi copii cu vârste între şapte şi cincisprezece ani, în regiunea respectivă, unde trăieşte o puternică minoritate de druzi.

Vor un schimb de prizonieri

ISIS, repliat în câteva enclave în Siria după ce a pierdut teritoriile pe care le controla, încearcă să folosească ostaticii drept monedă de schimb în negocierile sale cu regimul sirian şi cu Rusia, aliata Damascului, care luptă împotriva jihadiştilor, potrivit HRW. Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO) a indicat că jihadiştii cer eliberarea de către regim a combatanţilor SI capturaţi în provincia vecină Deraa, dar, în această etapă, convorbirile întreprinse de Rusia au eşuat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel