Hong-20 este noul bombardier invizibil al Chinei

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

China a prezentat în mod oficial programul de dezvoltare al bombardierului stealth, Hong-20, ale cărui prime teste de zbor sunt programate să aibă loc cât mai curând, potrivit ziarului Global Times, citat de DefenseWorld.

Prezentarea oficială a bombardierului invizibil Hong-20 ar putea fi programată să aibă loc la show-ul aviatic Zhuhai de luna viitoare, deși nu există încă nicio confirmare oficială în acest sens.

Până în momentul de faţă, detaliile tehnice ale noul bombardier invizibil nu sunt cunoscute, dar se presupune că bombardierul Hong-20 va fi mai lung decât aeronavele stealth existente supuse testelor sau aflate în serviciul forțelor aeriene chineze.

Noul bombardier strategic chinez de tip stealth va completa flota de avioane Shenyang J-31 Stealth Fighter, care a fost lansat pentru prima data în 2016 şi Chengdu J-20 produs de Chengdu Aircraft Industry Group (CAIG).

Postul naţional de televiziune din Chinei a confirmat, marți, numele bombardierului.

China Central Television a sugerat într-un documentar prezentat în luna august că "dezvoltarea noului bombardier strategic Hong-20, a făcut mari progrese". A fost pentru prima oară când nume bombardier strategic a fost făcut public.

Bombardierul Hong-20 a fost în curs de dezvoltare începând cu anul 2008 la Shanghai Aircraft Design and Research Institute, a raportat anterior ziarul rus Rossiyskaya Gazeta.

Noua generație de bombardiere poate transporta mai multe bombe decât bombardierele anterioare H-6K, au avantajul unor caracteristici stealth și sunt în măsură să lovească ținte aflate la distanţe mari.

Hong-20 ar putea îmbunătăți atât capacitățile de forță aeriană defensive, cât și ofensive a Chinei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel