Hezbollah susține că a surprins primele imagini cu un F-35 al Israelului în misiune. Incursiune în spațiul aerian al Libanului (Foto)

Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
F-35 Israel, sursă foto: Lockheed Martin
F-35 Israel, sursă foto: Lockheed Martin

Un post de televiziune deținut de Hezbollah, a postat pe Twitter fotografii în care se observă cum avionul stealth zboară la mică altitudine, în spațiul aerian al Libanului.

Oficialii forțelor aeriene israeliene (IAF) au refuzat să comenteze sau să ofere informații despre evenimentul în care ar fi fost implicat avionul de luptă F-35I.

Imaginile publicate pe rețelele de socializare au generat dezbateri aprinse, întrucât acestea sunt primele imagini ale unui F-35I israelian, aflat în misiune.

Ali Shaib, fotograf pentru postul de televiziune Al Manar, deținut de Hezbollah, a postat pe Twitter fotografiile avioanelor stealth care zboară în spațiul aerian al Libanului.

 

Shaib a identificat în mod eronat avioanele ca avioane de luptă F-15 dar, la o examinare mai atentă a fotografiilor, s-a observat că era vorba despre F-35, cel mai avansat avion de vânătoare utilizat în IAF. El a scris că a numărat în totale șase avioane de luptă, transmite TheJerusalemPost.

Construite de Lockheed Martin, avioanele au o semnătură radar extrem de scăzută, care le permite să zboare nedetectate în interiorul teritoriului inamic, precum și să evite sistemele avansate de apărare antirachetă precum S-300 și S-400, care au fost desfășurat în țări precum Siria.

IAF are în prezent aproximativ 30 de avioane F-35I Adir operaționale dintr-un total de 50 de avioane care urmează să intre în dotarea acesteia în următorii ani, astfel că Israelul va avea două escadrile complete până în 2024.

IAF a anunțat în august că, pentru a-și crește capacitatea de a răspunde eficient amenințărilor regionale, în viitorul apropiat vor începe demersurile pentru formarea unei a treia escadrile de F-35I Adir.

În 2018, comandantul IAF, maiorul-general. Amikam Norkin a dezvăluit că F-35 erau folosite în operațiuni pentru a ataca țintele inamice. Norkin a afișat, de asemenea, o fotografie a unui F-35 israelian care zboară peste Beirut .„Zburăm cu F-35 în tot Orientul Mijlociu. A devenit parte a capacităților noastre operaționale. Suntem primii care atacă folosind F-35 în Orientul Mijlociu și am atacat deja de două ori pe fronturi diferite ”, a spus el la acea vreme. 

Israel efectuează în mod obișnuit zboruri militare peste Liban ca parte a eforturilor sale continue de a colecta informații despre activitățile Hezbollah. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel