Heron MK II, noul model de dronă produs de Israel

Eduard Pascu |
Data publicării:

Israel Aerospace Industries (IAI) a anunțat o versiune îmbunătățită a vehiculului aerian fără pilot Heron (MALE) cu rază lungă de acțiune la altitudine medie, transmite Jane.

Avi Blesser, vicepreședinte la Grupul de aeronave militare al IAI, a declarat reporterilor că Heron MK II este mai mare și are un motor mai puternic care mărește rata de urcare inițială a lui Heron cu 50% și crește viteza de la 220 la 250 de km/h. Poate transporta o sarcină utilă la decolare de 1820 kg. Acesta a adăugat că noua versiune va fi prezentată, în februarie, la Singapore Airshow.

„Fiind mai mare ne oferă posibilitatea de a adăuga mai mulți senzori și mai multe sarcini utile pentru a obține mai multe feluri de informații pe câmpul de luptă”, a spus Blesser.

El a enumerat câteva dintre senzorii cu care poate fi echipat noul model de dronă ca: radare SAR, senzori electro-optici, senzori de informații electronice și de semnal, și sonare pentru detectarea submarinelor.

Heron MK II vine, de asemenea, cu mai multe automatizări inclusiv abilitatea de a ateriza și decola din zone unde nu sunt stații de control și pot zbura singure în zona misiunii sale.

Vezi și: Israelul a anunțat că armata rusă a atacat o dronă israeliană 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel