Heinrichs: Abţinerea României de la votul ce condamna SUA a contat enorm

Coreea de Sud şi SUA, decizie privind exerciţiile militare comune
Coreea de Sud şi SUA, decizie privind exerciţiile militare comune

Faptul că România s-a abţinut, la Organizaţia Naţiunilor Unite, de la votul ce condamna SUA pentru mutarea ambasadei la Ierusalim 'a contat enorm', a spus Rebeccah L. Heinrichs, Senior Fellow Hudson Institute.

Rebeccah Heinrichs şi James Carafano, vicepreşedinte Kathryn And Shelby Cullom Davis Institute for National Security and Foreign Policy - Heritage Foundation, au vorbit pentru Agerpres despre provocările de securitate din regiunea Mării Negre şi despre relaţia Statele Unite ale Americii-România.

'Lucrăm mult în interiorul comunităţilor ambasadelor din Washington D.C. Ambasada României cred că vă reprezintă ţara foarte, foarte bine şi contribuie la cauza comună a celor două state. Este unul dintre cele mai vibrante parteneriate', a spus Carafano.

Mutarea ambasadei

'Vedem ameninţările în aceeaşi manieră şi avem o viziune comună în ceea ce priveşte descurajarea ameninţărilor. (...) România a demonstrat că este un prieten bun'', a spus şi Rebeccah Heinrichs. În acest context, expertul s-a referit şi la decizia SUA de a muta ambasada în Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim. 'Gestul, care a contat enorm pentru Statele Unite ale Americii iar ambasadoarea noastră la ONU, Nikky Haley, a evidenţiat acest lucru -, faptul că România s-a abţinut de la votul ce condamna Statele Unite ale Americii pentru mutarea ambasadei în Israel, la Ierusalim. Pentru unii nu pare un lucru important, dar respectarea suveranităţii şi independenţa deciziei SUA de a face acest lucru, în loc să condamne ţara la ONU, a fost un lucru important şi a fost remarcat. România a fost una dintre ţările din regiune, alături de Polonia şi de Republica Cehă care au recunoscut asta şi au fost un bun prieten al Statelor Unite', a arătat ea.

[citeste si]

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel