Heiko Maas: Parcea mondială este amenințată de criza nucleară

Tudor Curtifan / 11 iun 2019 / 17:43

Ministrul german de externe, Heiko Maas, a afirmat că eforturile de realizare a dezarmării nucleare şi a neproliferării nucleare sunt în criză, relatează marţi agenţia DPA.

Şeful diplomaţiei germane se află la Stockholm pentru o reuniune cu peste zece state nenucleare, inclusiv Canada, Germania şi Japonia, într-o încercare de consolidare a sprijinului pentru dezarmarea nucleară.

„Este un pericol pentru pacea mondială. Trebuie să contracarăm această evoluţie negativă. Este bine că multe state care doresc menţinerea şi întărirea neproliferării nucleare s-au reunit astăzi la Stockholm", a spus Maas.

Potrivit ministrului suedez de externe, Margot Wallstrom, reuniunea de la Stockholm se va axa pe Tratatul de Neproliferare Nucleară (NPT), deoarece din el fac partea majoritatea ţărilor şi o conferinţă privind reevaluarea tratatului va avea loc anul viitor.

„NPT este piatra de temelie a acţiunii internaţionale pentru dezarmare şi neproliferare" nucleară, a declarat dna Wallstrom într-un comunicat.

Printre alte subiecte ce vor fi abordate în cadrul reuniunii de la Stockholm figurează sporirea transparenţei referitoare la arsenalele nucleare şi modul de reducere a riscului ca armele nucleare să fie desfăşurate.

Ţările invitate la reuniunea de la Stockholm sunt Argentina, Canada, Etiopia, Finlanda, Germania, Indonezia, Japonia, Iordania, Kazahstan, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Coreea de Sud, Spania şi Elveţia.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy