Heiko Maas, diferenţe dintre SUA şi aliaţi: Nu mai pot fi băgate sub preş

Heiko Maas, ministrul german de externe, spune că între Statele Unite ale Americii şi aliaţii lor există diferenţe 'care nu mai pot fi băgate sub preş'.

Heiko Maas, într-un interviu publicat vineri în cotidianul Sueddeutsche Zeitung, înaintea summitului G7 din Canada, spune că deciziile preşedintelui american Donald Trump de retragere a SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice şi din acordul nuclear cu Iran, precum şi tarifele impuse partenerilor comerciali ai ţării sale au fost, toate, decizii unilaterale în detrimentul Europei.

'Asistăm la o schimbare de mare amploare', a declarat Maas, subliniind că preşedintele Trump a întors spatele ordinii globale multilaterale şi acţionează unilateral în interesul Statelor Unite.

Ce a zis Merkel

Miercuri, cancelarul german Angela Merkel a declarat în Bundestag, referindu-se la viitorul summit G7: 'Nu are rost să cârpim în mod arbitrar diferenţele dintre noi'.

Revenind la Maas, în interviul pentru Sueddeutsche Zeitung, a susţinut că Trump merge pe o cale care plasează o ţară deasupra celorlalte. 'Nimic din aceasta nu face lumea mai bună, mai sigură sau mai paşnică', a subliniat el.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel