Hartă înspăimântătoare a atacurilor împotriva Israelului. Ministerul Apărării confirmă războiul și mobilizează și rezerviștii

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Hartă cu atacurile Hamas asupra Israelului, publicată de IDF (forțele de apărare israeliene). Foto: IDF
Hartă cu atacurile Hamas asupra Israelului, publicată de IDF (forțele de apărare israeliene). Foto: IDF

Agenția internațională Reuters a anunțat, în contextul atacului masiv asupra Israelului, că Ministerul Apărării din Israel a chemat la arme rezerviștii. 

Hamas a declanșat o operațiune militară de amploare împotriva Israelului, reușit să se infiltreze inclusiv pe teritoriul israelian.

Reuters precizează că și gruparea teroristă Jihadul Islamic Palestinian s-a alăturat atacului masiv.

Teroriștii care s-au infiltrat în sudul Israelului au deschis focul asupra populației civile.

Operațiunea confirmată de Hamas poartă denumirea de Potopul Al-Aqsa. Gruparea teroristă afirmă că s-a infiltrat în teritoriul israelian și a lansat „5.000 de rachete” asupra Israelului cu scopul de a se elibera de sub „ocupație”.

Forțele de apărare israeliene (IDF) au publicat o hartă oficială cu locațiile unde au fost lansate rachete de către Hamas și unde sirenele au început să sune.

Amploarea atacului e cu adevărat impresionantă. În prezent se dau lupte intense în mai multe orașe din Israel.

1. Hartă cu a... (israel-atac_70823100.jpg)

Hartă cu atacurile Hamas asupra Israelului, publicată de IDF (forțele de apărare israeliene). Foto: IDF

 

Ministerul Apărării confirmă că Israelul e în război

 

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a declanşat "un război împotriva statului Israel", a declarat sâmbătă ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, în timp ce sute de rachete sunt lansate începând de la primele ore ale dimineţii asupra Israelului dinspre Fâşia Gaza, aflată sub controlul Hamas, informează și Agerpres, care citează AFP.

"Hamas a făcut o gravă eroare în această dimineaţă, declanşând un război împotriva statului Israel", soldaţii israelieni "luptă împotriva duşmanului în fiecare loc", a declarat Gallant într-un comunicat.

Potrivit serviciilor sale, Gallant a aprobat convocarea rezerviştilor, lucru anunțat și de Reuters înainte.

Liderul braţului armat al mişcării Hamas a anunţat sâmbătă declanşarea unei operaţiuni - "Potopul Al-Aqsa" - împotriva Israelului, în timp ce rachete erau lansate cu sutele dinspre Fâşia Gaza asupra teritoriului israelian.

CITEȘTE ȘI: Casus belli: Tanc Merkava incendiat, trupul unui soldat israelian ucis a fost batjocorit în timp ce un alt soldat în viață a fost răpit de Hamas

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel