Casus belli: Tanc Merkava incendiat, trupul unui soldat israelian ucis a fost batjocorit în timp ce un alt soldat în viață a fost răpit de Hamas

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata Israelului, sursă foto: Israel Defense Forces
Armata Israelului, sursă foto: Israel Defense Forces

Hamas a declanșat o operațiune militară de amploare împotriva Israelului, reușind să se infiltreze inclusiv pe teritoriul israelian. În prezent se dau lupte grele în mai multe orașe. Apar primele rapoarte în privința victimelor, atât în rândul populației civile cât și în rândul IDF (forțele de apărare israeliene). 

Pe internet au apărut numeroase imagini video cu atacul masiv declanșat de gruparea palestiniană Hamas împotriva Israelului.

Se poate observa inclusiv un tanc Merkava distrus și incendiat. 

Hamas a anunțat lansarea a peste 5.000 de rachete și a mai multor comandouri de teroriși infiltrați în Israel în cadrul operațiunii de amploare Potopul Al-Aqsa.

"Am decis să punem capăt tuturor crimelor de ocupaţie" (ale Israelului) şi "peste 5.000 de rachete" au fost trase în această dimineaţă, a declarat Mohammad Deif, comandantul Brigăzilor Ezzedin al-Qassam, într-o înregistrare audio difuzată de Al-Aqsa TV, postul de televiziune al Hamas, mişcare islamistă la putere în Gaza.

Times of Israel anunță că cel puțin un soldat israelian a fost ucis, iar un altul se pare că a fost răpit de Hamas în timpul confruntărilor. 

IDF a anunțat pregătirile de război.

Potrivit Times of Israel pe rețele de socializare circulă imagini cu un soldat israelian ucis și barjocorit de palestinieni înarmați. Din motive mai mult decât evidente, publicația israeliană a evitat să urce materialul video. 

Potrivit descrierii făcute de jurnaliștii israelieni, la granița cu orașul israelian Sderot, mai mulți luptători Hamas batjocoresc trupul neînsuflețit al unui soldat isralian, pe care îl calcă în picioare în timp ce mulțimea strigă „Allahu akbar”. 

Într-un alt material video luptătorii palestinieni pot fi văzuți cum trag după ei, legat de o motocicletă, un soldat israelian încă viu.

Alte materiale surprind palestinieni care dansează în jurul unui tanc israelian în flăcări.

 

Israel nu se joacă cu asasinarea soldațiilor săi. În 2006 Israelul a declarat Libanului război pentru mai puțin

 

2. Locul de l... (soldati-ucisi-de-hezbollah-in-2006-israel-liban-granita-razboi_03472800.jpg)

Locul de la frontieră, aflat pe teritoriul israelian, unde în 2006 gruparea teroristă Hezbollah s-a infiltrat a atacat un blindat al IDF, a ucis trei soldați israelieni și a răpit, într-un gest fără precedent, doi soldați israelieni. În 2008 Hezbollah a predat Israelului trupurile neînsuflețite ale celor doi soldați pe care i-a răpit. Evenimentul a declanșat războiul din 2006 între Israel și Liban. Sursă foto: DefenseRomania

Reacția Israelul e extrem de dură în ceea ce privește atentatele care duc la moartea soldaților săi, sau mai ales la răpirea acestora.

În 2006 Israelul a declarat război Libanului după ce gruparea teroristă Hezbollah a ucis trei soldați la graniță și a răpit alți doi soldați răniți care ulterior au decedat.

Se întâmpla în iunie 2006 când gruparea teroristă Hezbollah s-a infiltrat, a atacat un blindat al IDF, a ucis trei soldați israelieni și a răpit, într-un gest fără precedent, doi soldați israelieni. În 2008 Hezbollah a predat Israelului trupurile neînsuflețite ale celor doi soldați pe care i-a răpit. Evenimentul a declanșat războiul din 2006 dintre Israel și Liban.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel