Hărți ale României Mari au fost puse pe Ambasada Rusiei din R. Moldova în timpul unui protest (Video)

Tudor Curtifan / 29 iun 2020 / 12:08

Membrii și simpatizanții Mișcării Politice „UNIREA”, împreună cu Dorin Chirtoacă, fostul primar unionist al Chișinăului, au depus ieri flori la Piatra Comemorativă din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, comemorând astfel „80 de ani de la anexarea Basarabiei de către URSS”.

Ulterior, potrivit publicației Agora.md., câteva persoane cu pancarte în mâini s-au îndreptat spre Ambasada Federației Ruse de la Chișinău, unde au protestat. Pe afișele pe care le aveau au putut fi citite inscrpții precum: „28 iunie, Ziua ocupației Sovietice!”.

Președintele Partidului Liberal Dorin Chirtoacă a precizat că pentru evenimentul de „comemorare a 80 de ani de la Ocupația Sovietică” au fost pregătite mai multe hărți ale României Mari. La finalul protestului, manifestanții au lipit hărțile de gardul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău. La scurt timp după ajungerea acestora în fața Ambasadei au ajuns și forțele de ordine.

Nu au fost semnalate incidente. Protestul a avut loc în contextul în care ieri s-au împlinit 80 de ani de la anexarea Basarabiei de către fosta Uniune Sovietică.

CITEȘTE ȘI: 28 iunie 1940, cedarea Basarabiei. Și totuși, dacă Armata română ar fi opus rezistență sovieticilor?

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy