Hamas cere negocieri sau „niciun ostatic nu va scăpa viu” din Gaza. Israelul anunță game over. Netanyahu: E sfârșitul. Predați-vă sau muriți

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Forțele de apărare israeliene (IDF), acționând în adâncime în Fâșia Gaza în luptele împotriva Hamas. Foto: IDF
Forțele de apărare israeliene (IDF), acționând în adâncime în Fâșia Gaza în luptele împotriva Hamas. Foto: IDF

Hamas a avertizat că niciun ostatic luat în 7 octombrie în sudul Israelului şi ţinut în Fâşia Gaza nu va ieşi ''viu'' fără negocieri şi fără ''a se răspunde la cererile'' mişcării islamiste palestiniene, transmite duminică Agerpres, care citează AFP.

''Nici inamicul fascist şi conducerea sa arogantă, nici susţinătorii lor nu îşi vor putea recupera prizonierii în viaţă fără un schimb şi o negociere şi fără a răspunde la cererile rezistenţei'', a declarat purtătorul de cuvânt al braţului armat al-Qassad al mişcării palestiniene Hamas, Abu Obeida.

Atacul terorist de o brutalitate fără precedent efectuat de comandouri ale Hamas pe 7 octombrie s-a soldat cu moartea a aproximativ 1.200 de persoane în sudul Israelului şi răpirea altor circa 240 care au fost duse în Fâşia Gaza.

Modul barbar în care au fost asasinați civilii israelieni a îngrozit întreaga lume. 7 octombrie a fost cel mai grav incident în istoria Israelului după Holocaust.


Netanyahu spune că e game over. „Acesta e sfârșitul Hamas, predați-vă sau muriți”

 

2. Forțele de... (israel-gaza-idf-razboi_79122800.jpg)

Forțele de apărare israeliene (IDF), acționând în adâncime în Fâșia Gaza în luptele împotriva Hamas. Foto: IDF

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a făcut duminică apel către combatanţii Hamas să depună armele în cel mai scurt timp, afirmând că în ultimele zile s-au înregistrat numeroase capitulări ce anunţă ''începutul sfârşitului'' pentru mişcarea islamistă palestiniană, transmite agenţia France Presse.

''Ei depun armele şi se predau soldaţilor noştri eroici. Asta va mai dura. Războiul continuă, dar este începutul sfârşitului pentru Hamas'', a declarat şeful executivului israelian.

''Le spun teroriştilor Hamas: acesta este sfârşitul. Nu muriţi pentru (şeful mişcării din Gaza, Yahya) Sinwar. Predaţi-vă acum!'', a adăugat Netanyahu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel