Hamas susține că a atacat baze aeriene ale Israelului, dar IDF nu confirmă. Gruparea încearcă să schimbe tactica

Tudor Curtifan / 19 mai 2021 / 10:50
Forțele Aeriene Israeliene, sursă foto: Israeli Air Force - IDF
Forțele Aeriene Israeliene, sursă foto: Israeli Air Force - IDF

Gruparea teroristă Hamas a anunțat că a atacat mai multe baze aeriene ale Forțelor de Apărare Israeliene (IDF). Armata precizează că în ciuda unor lansări din Gaza, nicio rachetă nu a atins vreo bază aeriană.

În cursul serii de ieri și azi dimineață, Hamas a lansat mai multe rachete spre sudul și centrul Israelului, vizând mai multe baze militare ale Forțelor Aeriene Israeliene. 

Potrivit celor de la Hamas, au fost atacate bazele Hatzor, Hatzerim, Nevatim, Tel Nof, Palmachim și Ramon. 

Hidai Zilberman, purtător de cuvânt al IDF, a declarat însă în această dimineață că nicio rachetă nu a lovit bazele aeriene menționate de Hamas. S-a confirmat doar că o rachetă a căzut pe un câmp din apropierea bazei Tel Nof.

Cei de la Times of Israel susțin că anunțul celor de la Hamas cu privire la atacarea mai multor baze militare aeriene ale IDF ar putea fi o schimbare de tactică a grupării teroriste.

Astfel, Hamas încearcă să răspundă și să arate contrariul criticilor venite din partea SUA și din partea comunității internaționale cu privire la atacurile grupării palestiniene împotriva populației civile, atacuri care încalcă flagrant dreptul internațional. 

Pe de altă parte, tot ieri, Franţa a propus o rezoluţie Consiliului de Securitate al ONU, în coordonare cu Egiptul şi Iordania, care solicită încetarea focului în conflictul dintre Israel şi Gaza.

Franţa, care îndeamnă de câteva zile la un armistiţiu rapid, a indicat că susţine o mediere condusă de egipteni. Emmanuel Macron şi omologul său egiptean, prezent două zile la Paris pentru un summit asupra economiilor africane, au vorbit pe larg despre acest subiect luni şi au decis marţi să solicite sprijinul Iordaniei.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy