Hamas refuză să elibereze ostaticii până când Israelul nu va retrage trupele din Gaza

Fostul lider al organizației teroriste palestiniene Hamas, Khalid Mashal, a anunțat că ostaticii israelieni deținuți de acest grup din octombrie 2023 nu vor fi eliberați până când Israelul nu va retrage trupele din Fâșia Gaza, a informat miercuri Times of Israel.

Celelalte condiții menționate de Mashal includ permiterea civililor strămutați să se întoarcă la casele lor și încheierea blocadei israeliene a Fâșiei Gaza. Fostul șef al biroului politic al Hamas a prezentat această poziție în timpul unui discurs în Iordania.

Autoritățile israeliene s-au retras probabil din discuțiile intermediare cu Hamas. Scopul negocierilor a fost eliberarea ostaticilor. Anterior, teroriștii au respins propunerea de compromis a SUA pentru un armistițiu de șase săptămâni, a scris marți Times of Israel.

 

Netanyahu a fost de acord să retrimită delegația israeliană în SUA, spune Casa Albă

 

Delegația urma să discute cu oficialii americani planurile alternative pentru o operațiune militară masivă la Rafah și să discute despre negocierile pentru acordul de ostatici, scrie Jerusalem Post.

Biroul prim-ministrului Benjamin Netanyahu a fost de acord să reprogrameze întâlnirile la Washington pentru a discuta alternative la o invazie terestră pe scară largă în Rafah, în ciuda rapoartelor contradictorii din Biroul Primului Ministru, a declarat miercuri secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Peirre. 

Jean-Pierre a spus că Casa Albă lucrează pentru a stabili o dată pentru întâlnirile reprogramate.

Netanyahu a spus inițial că a anulat delegația israeliană care urma să se întâlnească cu înalți oficiali americani la Washington săptămâna aceasta, ca „un mesaj către Hamas”, a declarat Netanyahu într-o întâlnire cu senatorul american Rick Scott miercuri.

 

Ofensiva israeliană

 

Cotidianul libanez Al-Akhbar a raportat că ofensiva israeliană asupra orașului Rafah, situat în Fâșia Gaza lângă granița cu Egiptul și considerat ultimul bastion al Hamas, va începe oricând între mijlocul lunii aprilie și începutul lui mai.

Hamas, care guvernează în Fâșia Gaza, a efectuat o invazie armată a Israelului pe 7 octombrie 2023, în urma căreia aproximativ 1.200 de oameni au fost uciși, majoritatea civili, și aproximativ 240 au fost răpiți. Peste 32.000 de oameni au fost uciși în operațiunile de represalii în curs de desfășurare ale Israelului. Cel puțin 90 la sută din cei peste 2 milioane de locuitori ai Fâșiei Gaza au fost nevoiți să-și părăsească casele.

La mijlocul lunii martie, postul american CNN estima că Hamas mai ținea probabil aproape 100 de ostatici. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel