Hamas neagă acțiunea în forță din Egipt

Darius Muresan |
Data publicării:
Militanti Hamas
Militanti Hamas

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas, la putere în Fâşia Gaza, a negat sâmbătă că a trimis sute de oameni ai săi la Cairo în 2011 pentru a elibera deţinuţi, dezminţind o afirmaţie a fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, relatează AFP.

Audiat ca martor, miercuri, la Cairo, într-un dosar referitor la "infiltrarea" unor membri ai mişcărilor Hamas şi Hezbollah în Egipt în cursul revoltei din 2011, Hosni Mubarak a spus că i s-a adus la cunoştinţă la vremea respectivă de şeful serviciilor de informaţii că aproximativ 800 de militanţi ai mişcării islamiste Hamas s-au infiltrat pe teritoriul ţării.

"Hamas dezminte cu fermitate afirmaţiile fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak cu prilejul audierii sale în faţa unei instanţe", a declarat mişcarea islamistă într-un comunicat.

"Mubarak a afirmat că Hamas a trimis 800 de membri ai săi la Cairo pentru a elibera deţinuţii palestinieni, egipteni şi arabi din închisorile egiptene în timpul revoluţiei de la 25 ianaurie (2011)", a adăugat documentul.

"Hamas deplânge insistenţa anumitor partide de a implica mişcarea palestiniană în treburile interne ale Egiptului şi reiterează angajamentul său în politica de neamestec în treburile interne ale altei ţări, inclusiv Egiptul", potrivit comunicatului.

Răsturnat de la putere în 2011 de o revoltă populară, pe fondul Primăverii arabe, Hosni Mubarak este inamicul numărul unu al Hamas, mişcare creată de un grup de militanţi islamişti având legături cu Fraţii Musulmani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel