Hamas e practic învinsă militar în Gaza după 6 luni. Israelul va face curățenia finală de teroriști în ofensiva care va urma în Rafah

Darius Muresan |
Data publicării:
Operațiunea de distrugere a Hamas, în Fâșia Gaza, după masacrul fără precedent comis de gruparea teroristă în Israel. Photo source: IDF
Operațiunea de distrugere a Hamas, în Fâșia Gaza, după masacrul fără precedent comis de gruparea teroristă în Israel. Photo source: IDF

Ministrul israelian Benny Gantz, membru în cabinetul de război, a afirmat miercuri că gruparea islamistă Hamas a fost "din punct de vedere militar învinsă" în Fâşia Gaza de către armata israeliană, care îşi va continua ofensiva, în special în zona Rafah, relatează Agerpres, care citează AFP.

"Din punct de vedere militar, Hamas a fost învinsă. Combatanţii săi au fost eliminaţi sau se ascund. Capacităţile sale au fost reduse şi vom continua să lovim în ceea ce a mai rămas", a declarat liderul de opoziţie în cursul unei vizite la Sderot, în sudul Israelului.

Pentru armata israeliană, care luptă de peste şase luni cu gruparea islamistă palestiniană în Fâşia Gaza, "victoria va veni pas cu pas", a spus el.

"Suntem pe drumul cel bun şi nu ne vom opri. Vom intra în Rafah. Ne vom întoarce în Khan Yunis", oraş în sudul Fâşiei Gaza de unde armata israeliană s-a retras duminică, a adăugat Benny Gantz.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a reafirmat în ultimele zile obiectivul unei ofensive la Rafah, în extremitatea sudică a Fâşiei Gaza, în apropiere de frontiera închisă cu Egiptul. Zona, unde s-au refugiat peste 1,5 milioane de locuitori din Fâşia Gaza, este prezentată de Israel ca fiind ultimul bastion major al Hamas în Gaza.

Benny Gantz, rivalul centrist al lui Netanyahu, a acceptat să se alăture cabinetului de război după atacul Hamas din 7 octombrie în comunităţile din sudul Israelului, soldat cu moartea a cel puţin 1.170 de persoane, în majoritate civili, conform unui bilanţ al AFP bazat pe datele oficiale israeliene.

Peste 250 de persoane au fost răpite, iar 129 sunt ţinute ostatice în continuare în Fâşia Gaza, dintre care 34 au decedat, potrivit responsabililor israelieni.

Ca represalii, Israelul a jurat să elimine Hamas, grupare aflată la putere din 2007 în Fâşia Gaza, şi a lansat o ofensivă care a făcut peste 33.480 de morţi în Gaza, în majoritate civili, conform Ministerului Sănătăţii din guvernul Hamas.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel