Hamas e numărat la podea. Numărul batalioanelor rămase a fost dezvăluit, după ce Israelul distrus 19 batalioane în doar 4 luni

Darius Muresan |
Data publicării:
Intervenția militară a Israelului în Fâșia Gaza pentru distrugerea organizației teroriste Hamas. Foto: IDF
EXCLUSIV
Intervenția militară a Israelului în Fâșia Gaza pentru distrugerea organizației teroriste Hamas. Foto: IDF

Forțele de apărare israeliene (IDF) sunt pregătite să intre în Rafah, cel mai sudic oraș al Fâșiei Gaza, unde sunt comasați peste 1.4 milioane de oameni. Tot aici, există indicii, că se ascund lideri ai Hamas, iar în jurul orașului, se află și ceea ce a mai rămas din aripa militară a Hamas.

În timp ce negocierile pentru un armistițiu și o încetare parțială a focului pentru eliberarea ostaticilor continuă, premierul Benjamin Netanyahu a dat în aceste zile asigurări că IDF nu se vor opri la porțile Rafah, în ciuda îngrijorărilor exprimate de unele părți ale opiniei publice. 

Israelul subliniază din nou că ofensiva va ține cont de soarta civililor și, cum s-a întâmplat și până acum, IDF va face tot ceea ce îi stă în putință să evite victimele colaterale în obiectivul ei de a distruge Hamas.

Netanyahu a precizat și el că o eventuală stopare intervenției terestre din Gaza, la porțile Rafah, e similară cu un eșec.

E foarte probabil ca inclusiv înaltul lider al Hamas, Yahia Sinwar, să se ascundă în Rafah. Sinwar a fost suprins pe camerele video ajunse în posesia IDF, ascunzându-se imediat după masacru comis de Hamas, prin tunelurile din Khan Younis. Așadar, Sinwar nici măcar nu a rămas în nord să lupte alături de teroriștii pe care îi conduce, ci a fugit imediat în sudul Fâșiei, unde se află în continuare cu siguranță.

Pe 7 octombrie au murit peste 1.200 de israelieni, peste 900 de civili, femei, copii, bătrâni, masacrați, împușcați fără milă, unii decapitați, de comandouri Hamas, după ce peste 3.000 de teroriști înarmați până în dinți s-au infiltrat în teritoriile israeliene, într-o acțiune fără precedent.  Ziua 7 octombrie a fost fără precedent după Holocaust.

 

Hamas se clatină serios. Ambasadorul Israelului în România dezvăluie câte batalioane mai are Hamas. IDF a distrus în doar 4 luni 19 batalioane teroriste

 

2. Forțele de... (israel-idf-gaza_48958600.jpeg)

Forțele de apărare ale Israelului (IDF), acționând în interiorul Fâșiei Gaza pentru distrugerea completă a grupului terorist Hamas. Photo source: IDF

Hamas se clatină serios și, devine clar că Israelul nu se poate opri din misiunea sa de a distruge complet gruparea teroristă. Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate DefenseRomania, a precizat că aproximativ 18 sau 19 batalioane, din cele 25 estimate ale grupării teroriste Hamas, au fost deja distruse de IDF, într-o ofensivă fără precedent în Gaza.

De subliniat că numărul mare de morți precizat de așa-zisul minister al Sănătății al Hamas, e mult exagerat, dar include și teroriștii din aceste batalioane, trecuți la „victime civile”.

„După cum știți, am distrus deja aproximativ 18 sau 19 batalioane ale Hamas din cele aproximativ 24 care există.  Asta înseamnă că mai există încă zona Rafah în care infrastructura militară a Hamas este încă intactă.

Și, după cum știți, această infrastructură ne-a surprins chiar și după atacul atroce pe care l-au făcut la 7 octombrie. La câteva luni după ce am început invazia terestră și am descoperit acolo sute de kilometri de tuneluri, fabrici de armament și infrastructuri care sunt înglobate în spitale”, ne-a precizat Excelența Sa.

Israelul a confirmat decesul a peste 200 de soldați IDF în luptele din Gaza.

3. Intervenți... (israel-gaza-idf_09213800.jpg)

Forțele de apărare ale Israelului (IDF), acționând în interiorul Fâșiei Gaza pentru distrugerea completă a grupului terorist Hamas. Photo source: IDF

Ambasadorul Reuven Azar a mai subliniat pentru DefenseRomania că IDF se confruntă cu o grupare teroristă puternic înarmată de Iran, Hamas având capacități militare ce depășesc chiar și unele armate convenționale.

„Ei bine, vedem că Iranul este principalul furnizor de arme sofisticate, nu numai pentru Hamas, ci și pentru alte părți din regiune. Orientul Mijlociu este singura zonă din lume în care organizațiile teroriste și milițiile dispun de arme mai sofisticate decât majoritatea armatelor convenționale. Pentru că iranienii nu numai că au transferat rachete și alte tehnologii în ceea ce privește comunicațiile și serviciile de informații, dar au transferat și tehnologia de a le produce. 

Și, prin urmare, ceea ce am văzut în acest război este că Hamas a lansat peste 11.000 de rachete împotriva Israelului. Au folosit diferite tehnici pentru a produce aceste rachete în subteran, cu ajutorul consilierilor iranieni care au fost instruiți în Iran. Și, în acest fel, ne aflăm într-o situație în care a trebuit să ne confruntăm cu o armată mult mai sofisticată și mai organizată decât ne-am aștepta de la o organizație teroristă în limitele normale”, a conchis E.S. Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România.

CITEȘTE ȘI: Ambasadorul Israelului în România explică de ce în ciuda sistemelor antitanc moderne din Gaza, numărul tancurilor Merkava pierdute e aproape egal cu zero

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel