Hamas a piratat telefoanele mobile a zeci de militari israelieni

Eduard Pascu |
Data publicării:

Zeci de soldaţi israelieni au avut telefoanele mobile piratate de gruparea palestiniană Hamas, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al armatei israeliene, citat de DPA.

În acest fel, gruparea militantă palestiniană spera să adune informaţii cu caracter confidenţial, a spus locotenent-colonelul israelian Jonathan Conricus. Armata israeliană, împreună cu serviciul de securitate internă Shin Bet, a reuşit să neutralizeze acţiunea Hamas, după ce soldaţi israelieni au raportat tentative suspecte de a fi contactaţi pe social media, transmite Agerpres.

Imagini de femei atractive aflate în spatele acestei tentative s-au dovedit a fi personaje fictive, a explicat Conricus. Soldaţilor li s-a cerut să descarce aplicaţii care le permiteau să facă schimb de fotografii cu femeile respective într-un interval de numai 30 de secunde. Aplicaţiile respective au introdus un program malware în telefoanele mobile ale soldaţilor israelieni respectivi. Aceasta a fost a treia astfel de acţiune a Hamas din ultimii trei ani şi jumătate. De la ultima tentativă, înregistrată în iulie 2018, mişcarea palestiniană şi-a perfecţionat tehnicile folosite.

Pentru a spori autenticitatea personajelor respective şi a oferi o explicaţie pentru gramatica rudimentară a limbii ebraice folosite, soldaţilor li se spunea că femeile sunt imigrante de origine evreiască. În mai multe cazuri au fost folosite scurte propoziţii în ebraică pe serviciile de mesagerie ale Facebook, WhatsApp, Instagram şi - pentru prima dată - Telegram. ''Nu estimăm că există o breşă substanţială în informaţiile noastre, dar vom continua să evaluăm situaţia'', a adăugat Jonathan Conricus.

Vezi și: Compania israeliană NSO Group a folosit aplicaţia WhatsApp pentru a spiona mai mulţi jurnalişti

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel