Hackerii turci au spart site-ul publicației din Grecia care l-a jignit pe Erdogan. 'Turcii sunt aici, voi unde sunteţi?'

Darius Muresan |
Data publicării:

Website-ul publicației din Grecia care l-a jignit pe prima pagină pe președintele turc Recep Tayyip Erdogan a fost spart de hackerii turci.

Homepage-ul publicaţiei „Dimokratia News” a fost înlocuit de hackeri cu un mesaj turcesc în care scria: „Turcii sunt aici, voi unde sunteţi?”. Până la prânz, mesajul fusese eliminat, dar site-ul web era încă oprit, transmite agenția de presă Mediafax. Pentru conținutul publicat de Dimokratia, Ministerul turc de Externe a decis să îl convoace pe ambasadorul Greciei.

Amintim că ambasadorul elen a fost convocat de Turcia după publicarea de ziarul grec Demokratia a unui titlu pe prima pagină care îl invita, în limba turcă, pe Erdogan, "să se ducă dracului".

Tensiunile dintre Grecia și Turcia au escaladat foarte mult în ultimele săptămâni ca urmare a deciziei Ankarei de a desfășura o nava de cercetare, escortată de nave de război, în sud-estul Mării Egee, o zonă disputată din Mediterană și bogată în zăcăminte naturale. 

Cu toate că NATO a intervenit pentru medierea conflictului dintre cei doi aliați iar comunitatea internațională a făcut apel la diplomație, situația rămâne una tensionată în contextul în care Ankara nu e dispusă să facă niciun pas înapoi și a anunțat prelungirea misiunii în apele disputate ale Mediteranei de Est până la mijlocul lunii octombrie.

CITEȘTE ȘI: Presa turcă: Grecia s-a îmbătat cu vin franțuzesc. Puterea lor militară e sub Turcia iar populația e mai mică decât cea a Istanbulului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel