Ambasadorul grec, convocat de Turcia după ce un ziar elen l-a jignit în limba turcă pe Erdogan

Darius Muresan |
Data publicării:
Erdogan
Erdogan

Tensiunea dintre Turcia și Grecia este la apogeu din cauza exploatărilor de zăcăminte de gaz în apele revendicate de ambele state. Pe lângă încordarea militară, cele două state își dispută și un conflict diplomatic.

Un nou episod s-a derulat joi, odată cu convocarea ambasadorului Greciei în Turcia de către Ministerul de Externe de la Ankara, după publicarea de ziarul grec Demokratia a unui titlu pe prima pagină care îl invita, în limba turcă, pe Erdogan, "să se ducă dracului".

"Un jurnal grec a apărut astăzi cu un titlu abject la adresa preşedintelui Erdogan. L-am convocat pe ambasadorul grec", a declarat presei şeful diplomaţiei turce, Mevlut Cavusoglu.

CITEȘTE ȘI: Presa turcă: Grecia s-a îmbătat cu vin franțuzesc. Puterea lor militară e sub Turcia iar populația e mai mică decât cea a Istanbulului

 

Erdogan condiționează întrevederea cu premierul Greciei



Totuși, anterior în cursul zilei, Erdogan a afirmat că nu-şi face "nicio grijă vizavi de o întâlnire cu premierul grec Mitsotakis".

"Dar important este să ştim despre ce vom discuta şi în ce cadru", a adăugat el, condiţionând desfăşurarea unei astfel de întâlniri de semne de "bune intenţii" din partea Atenei, citat de Agerpres și AFP.

Preşedintele turc a mai afirmat că revenirea în port duminică a Oruc Reis, nava de cercetare trimisă de Ankara în Mediterana de Est, provocând tensiuni cu Grecia, este menită "să dea o oportunitate diplomaţiei".

Într-o aparentă aluzie la o recentă vizită a preşedintelui grec pe insula Kastellorizo, în apropierea coastelor turce, Erdogan a făcut apel la Atena să evite "astfel de demonstraţii de forţă". "În caz contrar, noi suntem capabili să organizăm şi mai mari", a adăugat el.



DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel