Hackerii chinezi au accesat contul de e-mail al ambasadorului SUA la Beijing

Darius Muresan |
Data publicării:

Hackeri având legături cu Beijingul au accesat contul de e-mail al ambasadorului SUA în China, Nicholas Burns, într-o operaţiune de spionaj concepută pentru a compromite cel puţin câteva sute de mii de adrese de e-mail individuale ale angajaţilor guvernului Statelor Unite, a relatat joi cotidianul american Wall Street Journal (WSJ), citat de Reuters, potrivit Agerpres.

În cadrul acestei operaţiuni de spionaj cibernetic, dezvăluită anterior în această lună de Microsoft, o altă ţintă a fost Daniel Kritenbrink, asistent pentru Asia de Est al secretarului de stat american Antony Blinken, conform unor surse apropiate acestui dosar.

Întrebat în legătură cu ''spargerea'' conturilor de e-mail ale celor doi diplomaţi, Departamentul de Stat american s-a rezumat la a declara doar că este în desfăşurare o anchetă privind o operaţiune de spionaj.

Înaintea publicării acestor informaţii de WSJ, Kritenbrink a fost întrebat în timpul unei audieri în Congresul SUA dacă poate exclude că adresele de e-mail ale sale sau ale personalului său au fost ţinta acţiunilor de spionaj semnalate de Microsoft.

''Nu pot face comentarii despre o investigaţie care este în desfăşurare, efectuată de FBI, dar nu, nu exclud'' această posibilitate, a răspuns Daniel Kritenbrink.

Beijingul a reacţionat la scurt timp. ''China se opune ferm atacurilor şi furturilor cibernetice în toate formele şi le combate. Această poziţie este clară şi consecventă'', a declarat Liu Pengyu, purtător de cuvânt al ambasadei Chinei la Washington, într-un răspuns la o solicitare din partea Reuters.

''Identificarea sursei atacurilor cibernetice este o chestiune tehnică complexă. Sperăm că părţile vizate vor adopta o atitudine responsabilă şi profesionistă şi nu vor face speculaţii şi acuzaţii neîntemeiate'', a adăugat reprezentantul Chinei.

Săptămâna trecută, grupul Microsoft a anunţat că hackeri chinezi încercaseră să acceseze e-mail-uri ale unor agenţii guvernamentale ale SUA şi ale altor clienţi.

Adam Hodge, purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe, a spus că o intruziune în sistemul de securitate cloud al Microsoft a afectat ''sisteme neclasificate'', fără a oferi alte detalii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel