Hackeri ruși, suspectați de legături cu GRU, au atacat compania din Ucraina unde lucra Hunter Biden

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Hackerii ruși au încercat să spargă conturi de e-mail ale companiei de energie din Ucraina unde timp de mai mulți ani a fost director Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, cel care se află în pole-position pentru a candida împotriva lui Trump în acest an.

Compania de energie Burisma Holdings Ltd se află în centrul scandalului privind procedura de demitere a președintelui Donald Trump, declanșată după o discuție telefonică a liderului de la Casa Albă cu omologul său de la Kiev, în cursul căreia Trump ar fi încercat să facă presiuni asupra liderului ucrainean pentru a-l convinge să inițieze o anchetă împotriva principalului său contracandidat.

Cert e că respectiva companie din Ucraina, unde Hunter Biden activa și câștiga aproximativ 50.000 de dolari pe lună, se afla în vizorul procuraturii generale pentru fapte de corupție.

Firma de securitate informatică Area 1 Security a anunțat că a depistat acțiunile care au vizat compania Burisma, afirmând că ar fi fost efectuate de hackeri din grupul "Fancy Bear", despre care se crede că are legături cu Serviciului rus de Informaţii Militare (GRU).

 

Nu e clar ce au încercat hackerii ruși să obțină

 

Nu este clar ce date urmăreau hackerii să obțină, a anunțat Area 1, potrivit site-ului agenției Reuters, citat de Mediafax. Spargerea serverelor companiei Burisma ar fi putut oferi informații despre Hunter Biden, care a activat ca director în cadrul firmei ucrainene între 2014 și 2019. O dezvăluire a datelor furate ar putea chiar influența procedura de demitere a lui Trump și rezultatul alegerilor prezidențiale americane.

Area 1 a comunicat că a depistat acțiunile hackerilor ruși după ce produsul său protecție a emailurilor a descoperit dovezi în acest sens, inclusiv "domenii momeală" - site-uri care imitau serviciul de email legitim al subsidiarelor firmei Burisma.

Scopul acestor "domenii momeală" era acela de a păcăli angajații companiei să ofere datele lor de înregistrare, a explicat Area 1.

CITEȘTE ȘI: Impeachment împotriva lui Trump. Dan Dungaciu: Va urma o bătălie fără prizonieri

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel