Guvernul Orban, ajutor pentru maghiarii din Transcarpatia

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Viktor Orban
Viktor Orban

Guvernul Ungariei va creşte la aproape trei miliarde de forinţi (9,3 milioane de euro) ajutorul pentru maghiarii din vestul Ucrainei.

Guvernul Ungariei va creşte la aproape trei miliarde de forinţi (9,3 milioane de euro) suma ajutoarelor sociale pe care Budapesta le va acorda regiunii Transcarpatia din vestul Ucrainei anul viitor, a anunţat vineri secretarul de stat pentru comunităţile ungare de peste hotare, relatează agenţia MTI.

Fondurile sunt destinate pentru 23.000-24.000 de persoane din domenii precum educaţia, sănătatea, media, cultură şi sectorul social, a precizat Arpad Janos Potapi într-o conferinţă de presă.

Odată cu creşterea finanţării, guvernul Ungariei speră că va stabiliza numărul de persoane care lucrează în domeniul educaţiei în Transcarpatia, sau, cel puţin, să oprească declinul său, a afirmat Potapi.

Plata suplimentară anuală pentru cadrele didactice ungare din regiunea Transcarpatia va creşte de la 270.000 de forinţi la 500.000 de forinţi, a mai spus Potapi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel