Guvernul Florin Cîțu a fost demis de Parlament. Moțiunea de cenzură a trecut

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Guvernul României
Sursa foto: Guvernul României

Moțiunea de cenzură depusă de social-demcorați și susținută de celelalte formațiuni din opoziție - AUR și USR-PLUS - a trecut în Parlament. Astfel, guvernul condus de Florin Cîțu a căzut în Parlament, într-un moment de criză politică și sanitară.

UPDATE: 

Camera Deputaților a anunțat rezultatul oficial: Moțiunea a fost votată de 281 de parlamentari. S-au înregistrat 281 de voturi „pentru” 0 voturi anulate și 0 voturi „împotrivă”. Pentru adoptarea moțiunii erau necesare 234 de voturi.

Guvernul Cîțu a fost demis oficial de Parlamentul României.

Știrea inițială:

Potrivit televiziunilor cu profil politic, Antena 3, Digi 24, Realitatea Plus, moțiunea a trecut.

Există o certitudine: Guvernul a căzut. Pentru a fi adoptată, moţiunea trebuie să întrunească 234 de voturi "pentru". Sursele citate anunță fără echivoc că numărul a fost depășit cu mult.

 

Moțiunea împotriva Guvenrului Cîțu, cea mai votată din istoria României

 

Antena 3 precizează că moțiunea a fost votată de 281 de parlamentari. Acest lucru e un record ce va fi greu de egalat în viitor. Niciodată în istoria României o moțiune de cenzură nu a trecut cu așa scor.

Intitulată "Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!", moţiunea a fost iniţiată de 157 de deputaţi şi senatori PSD, principalului partid de opoziție.

Împotriva moțiunii au votat PNL și UDMR.

Guvernul este demis la data retragerii de către Parlament a încrederii acordate, în speță de azi.

Guvernul al cărui mandat a încetat în aceste condiţii îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern.

În acest moment, potrivit procedurii Constituționale, președintele Klaus Iohannis va trebui să cheme partidele la consultări și să vină cu o nouă propunere de premier.

Premierul demis Florin Cîțu poate rămâne în funcție cu puteri limitate pe o perioadă îndelungată de timp întrucât Constituția nu prevede un termen în care președintele să vină cu o nouă propunere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel