Grupul de partizani ''Legiunea Libertate pentru Rusia", din nou în centrul atenţiei: A fost desfășurată o nouă operațiune pe teritoriul Rusiei

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Legiunea "Libertate pentru Rusia", care luptă de partea Ucrainei, a înregistrat un mesaj video în care îi îndeamnă pe ruși să lupte pentru o Rusie liberă, fără regimul Putin la conducerea ţării.
Legiunea "Libertate pentru Rusia", care luptă de partea Ucrainei, a înregistrat un mesaj video în care îi îndeamnă pe ruși să lupte pentru o Rusie liberă, fără regimul Putin la conducerea ţării.

Legiunea "Libertate pentru Rusia" a desfășurat o operațiune militară în regiunea Belgorod din Rusia. Informatia a fost publicată de un asa-zis ''serviciu de presă'' al legiunii pe rețelele de socializare.

La 28 septembrie, grupurile de asalt ale companiilor 1 și 2 ale batalionului 1 mecanizat, afiliate Legiunii "Libertate pentru Rusia" au efectuat o operațiune tactică în regiunea Belgorod.

Potrivit reprezentanților formațiunii militare, în timpul operațiunii a izbucnit un schimb de focuri între trupele de asalt și militarii ruși, care s-a soldat cu moartea a cinci militari ai armatei ruse și rănirea altor treisprezece.

Se precizează că toate obiectivele misiunii au fost îndeplinite. Toți soldații implicați în această nou incursiune s-au întors nevătămați.

Youtube video image

Imaginile publicate arată că operațiunea a început la lăsarea nopţii, pe întuneric. Grupul de soldați, cu dispozitive de vedere pe timp de noapte, a fost însoțit de o unitate de recunoaștere aeriană care a coordonat activitatea de la sol.

În timpul bătăliei, soldații au fost sprijiniți de o unitate de drone de atac FPV, a căror interfață poate fi văzută în primele cadre ale videoclipului, precum și de o unitate de luptă echipată cu mortiere de 120 mm.

Datorită coordonatelor indicate, se știe că grupul de sabotaj și asalt a intrat pe teritoriul Rusiei pe la punctul de frontieră dinspre regiunea Sumy. Bătălia propriu-zisă a avut loc la est de satul Starosilske din districtul Krasnoiaruzski din regiunea Belgorod a Federației Ruse.

Legiunea "Libertatea Rusiei" este un grup militar care a fost format în martie 2022 ca parte a Legiunii Internaționale din Ucraina. Legiunea "Libertatea Rusiei" a fost înființată ca răspuns la invazia rusă în Ucraina în 2022. A fost creată pentru a permite dezertorilor din Forțele Armate Ruse și altor cetățeni ruși să lupte alături de armata ucraineană împotriva agresiunii rusești. 

Scopul principal al Legiunii "Libertatea Rusiei" este de a sprijini Ucraina în lupta să împotriva forțelor ruse și a regimului președintelui Vladimir Putin. 

Soldați din diferite țări s-au alăturat Legiunii pentru a ajuta la apărarea Ucrainei împotriva agresiunii rusești. Această implicare internațională reflectă sprijinul global acordat cauzei Ucrainei - respingerea agresiunii ruse şi eliberarea teritoriilor ocupate.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a jucat un rol important în apelul făcut de Ucraina către voluntarii care vor să susţină cauza ucraineană, ceea ce a dus la înființarea unor astfel de grupuri de partizani. Legiunea "Libertatea Rusiei" este recunoscut și susținut de guvernul ucrainean în eforturile sale de a rezista invaziei rusești 

Cu toate acestea, este important de remarcat faptul că Legiunea pentru Libertatea Rusiei s-a confruntat cu critici din diferite părți, unii considerând-o un instrument de propagandă, iar alții exprimându-și îndoielile cu privire la eficiența sa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel