Grupul de luptă al portavionului francez Charles de Gaulle a plecat în misiune în Marea Mediterană, Golful Persic și Oceanul Indian

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Grup de lupta portavion francez Charles de Gaulle  Sursa foto: Twitter
Grup de lupta portavion francez Charles de Gaulle Sursa foto: Twitter

Grupul de luptă al Marinei franceze a pornit duminică într-o misiune de patru luni numită Clemenceau 21.

Portavionul FS Charles de Gaulle (R 91) și grupul condus de nava franceză vor opera în estul Mediteranei câteva luni înainte de a naviga către Oceanul Indian și Golful Persic și apoi se vor întoarce acasă în Franța în iunie. Unul dintre obiectivele misiunii Clemenceau 21 va fi lupta împotriva terorismului, transmite USNI News.

Misiunea Clemenceau 21 urmează o desfășurare similară celei din 2019. Potrivit Marinei franceze, desfășurarea din 2021 va cuprinde și multe dintre exercițiile majore efectuate în 2019 în colaborare cu mai multe națiuni din regiunea Indo-Pacifică, inclusiv Japonia, Australia și India.

Marea Mediterană ocupă o poziție strategică - face legătura între regiunea Orientului Mijlociu și Atlantic, oferă acces la Marea Neagră și este un punct de migrație din Africa către Europa. Misiunea grupului de luptă în această zonă tensionată face posibilă poziționarea unei forțe aeriene pentru supraveghere, evaluarea situației și intervenție - permițând Franței să fie gata să acționeze pe baza nevoilor operaționale. Din 2011, Marina franceză a menținut o prezență navală permanentă în estul Mediteranei și a participat la monitorizarea situației din Orientul Mijlociu.

2. Misiunea C... (misiunea-clemenceau-21_64345600.png)

Săptămâna aceasta, NATO a dat startul exercițiului de luptă antisubmarin ”Dynamic Malta” în Marea Mediterană. Grupul de luptă francez va participa la exerciții în timp ce trece prin zona operațională din largul Siciliei, în drumul său spre estul Mediteranei.

Asigurarea Golfului Persic - o zonă strategică deoarece este înconjurată de puncte vitale pentru economia mondială precum Strâmtoarea Hormuz, Strâmtoarea Bab-el-Mandeb și Canalul Suez - se află în atenția constantă a Franței și a aliaților săi, după cum a demonstrat operațiunea Agenor.

Grupul de luptă este compus din:

Portavionul Charles de Gaulle (R 91) și aripa sa aeriană,
Fregata multirol (FREMM) Auvergne,
Fregata multirol (FREMM) Provence,
Fregata de apărare aeriană (FDA) Chevalier Paul,
Nava de comandă și realimentare (BCR) Var,
Un submarin de atac nuclear (SSN).

Navele de escortă aliate sunt:

Fregata belgiană HNLMS Leopold I (F-930)
Fregata greacă HS Kanaris (F-464)
Distrugătorul USS Porter (DDG-78) 


Aripa aeriană a portavionului Charles de Gaulle include:

20 de avioane de luptă Rafale
2 avioane E-2C Hawkeye de avertizare timpurie și control (AEW & C)
2 elicoptere SAR Dauphin
1 elicopter maritim Caïman Marine (NH90 NFH)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel