Gruparea teroristă Hamas susține că a capturat soldați israelieni după o ambuscadă. IDF neagă incidentul

Darius Muresan |
Data publicării:
Operațiunea de distrugere a Hamas, în Fâșia Gaza, după masacrul fără precedent comis de gruparea teroristă în Israel. Photo source: IDF
Operațiunea de distrugere a Hamas, în Fâșia Gaza, după masacrul fără precedent comis de gruparea teroristă în Israel. Photo source: IDF

Aripa armată a Hamas a afirmat că a capturat soldați israelieni în timpul unei ambuscade sâmbătă, în tabăra Jabalia din Fâșia Gaza, însă această afirmație a fost negată de armata israeliană, relatează Agerpres, care citează AFP.

Potrivit Hamas, soldații israelieni se aflau într-un tunel din tabăra Jabalia și "toți membrii lor au fost uciși, răniți sau capturați". Reprezentantul aripii armate a mișcării islamiste palestiniene, Abu Obaida, a declarat că oamenii săi au confiscat echipamentul militar al soldaților înainte de a detona tunelul.

Hamas a prezentat imagini cu un soldat târât pe jos, despre care afirmă că ar fi un soldat israelian capturat. AFP nu a putut verifica imediat autenticitatea acestor imagini.

În replică, armata israeliană a declarat că "nu a existat niciun incident în care un soldat a fost răpit", dar nu a oferit detalii despre posibilii soldați uciși sau răniți.

Tot sâmbătă, armata israeliană a continuat bombardamentele asupra orașului Rafah, în ciuda ordinului Curții Internaționale de Justiție (CIJ) de a opri imediat operațiunile în acest oraș din sudul Fâșiei Gaza, de unde au fugit sute de mii de oameni.

În același timp, eforturile internaționale au fost intensificate pentru a ajunge la un armistițiu în conflictul declanșat de atacul fără precedent al Hamas împotriva Israelului pe 7 octombrie și pentru a obține eliberarea a peste 100 de ostatici reținuți în teritoriul palestinian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel