Gruparea jihadistă Stat Islamic confirmă moartea liderului al-Baghdadi. Cine este succesorului acestuia

Eduard Pascu |
Data publicării:
Abu Bakr al-Baghdadi, liderul ISIS, ucis într-o operațiune specială a SUA
Abu Bakr al-Baghdadi, liderul ISIS, ucis într-o operațiune specială a SUA

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a confirmat joi moartea liderului său Abu Bakr al-Baghdadi şi a anunţat numirea succesorului acestuia, Ibrahim al-Quraishi, transmit Reuters, AFP şi dpa, citând un mesaj audio postat pe aplicaţia de mesagerie Telegram de agenţia de presă Amaq a SI, anunță Agerpres.

'Către musulmani, către mujahedini, soldaţi ai SI (...), îl plângem pe comandantul credincioşilor, Abu Bakr al-Baghdadi', se spune în mesajul postat după operaţiunea forţelor speciale americane în nord-vestul Siriei, în care şi-a găsit sfârşitul liderul SI. Gruparea jihadistă confirmă, de asemenea, decesul purtătorului său de cuvânt, Abu al-Hassan al-Muhajir.

Preşedintele american Donald Trump anunţase duminică moartea liderului ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, în cursul unei operaţiuni militare americane desfăşurate în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Barisha, un sat din nord-vestul Siriei, în apropierea graniţei cu Turcia.

În discursul său televizat, Trump a relatat în detaliu operaţiunea în cursul căreia şeful SI a fost încolţit de forţele americane, după care a declanşat centura cu explozivi pe care o purta.

Vezi și: Un fost responsabil SI ale cărui informaţii au condus la al-Baghdadi ar putea primi recompensa de 25 milioane de dolari 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel