Grupare afiliată la Al-Qaeda anunță uciderea a 4 mercenari ruși Wagner în Mali

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:
Mercenari ai companiei militare private ruse (PMC) Wagner Group.
Mercenari ai companiei militare private ruse (PMC) Wagner Group.

O grupare jihadistă afiliată la Al-Qaeda a anunțat uciderea a patru mercenari din grupul aparținând companiei private ruse de securitate Wagner, într-o ambuscadă în centrul Mali, potrivit site-ului “SITE” specializat în monitorizarea activităților islamiste extremiste.

O declarație emisă de brațul de propagandă a Jama'at Nasr al-Islam wal Muslimin (Gruparea de sprijinire a islamului și musulmanilor), care este principala alianță jihadistă din regiunea Sahel, menționa că gruparea a organizat o ambuscadă împotriva soldaților din Wagner, sâmbătă, în timp ce aceștia se deplasau pe motociclete în regiunea Bandiagara, îndreptându-se din satul Dagalo spre munți.

Doi aleși locali au confirmat incidentul, în timp ce un înalt oficial din armata maliană a refuzat să confirme sau să infirme.

"Patru ruși au fost uciși în weekend de jihadiști în apropiere de Bandiagara", a declarat unul dintre oficialii locali. Patru ruși au fost uciși pe câmpul de luptă, a confirmat o sursă dintr-un spital din regiune, adăugând că unul dintre ei "a trecut prin spitalul Mopti".

Regimul malian a folosit luptători paramilitari ruși, pe care Bamako îi descrie ca instructori militari, în timp ce țările occidentale îi consideră mercenari, pentru a sprijini forțele armate.

Desfășurarea lor a fost printre principalii factori care au determinat Franța, fosta putere colonială și aliată tradițională a Mali, să-și retragă contingentul militar din țară.

Grupul de sprijinire a islamului și musulmanilor, a cărui influență se extinde pe teren, include grupări jihadiste care sunt active, în special în Mali și Burkina Faso.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel