Grindeanu: Trebuie să-i facem să plătească! Rusia va continua agresiunea dacă nu-i vom face să plătească

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, în timpul vizitei la Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Sursă foto: Sorin Grindeanu @OfficialFacebook
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, în timpul vizitei la Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Sursă foto: Sorin Grindeanu @OfficialFacebook

Toleranță zero pentru Federația Rusă după agresiunea militară fără precedent de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, împotriva Ucrainei. 

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, în cadrul unei vizite pe care a efectuat-o azi la Constanța, a vorbit și de agresiunea rusă și sancțiunile impuse Moscovei. 

Prezent în Portul Constanța, Grindeanu a subliniat că indiferent dacă UE va resimți și ea sancțiunile impuse Federației Ruse, Europa nu trebuie să dea înapoi și doar implementarea cu strictețe a acestora va opri Federația Rusă din agresiune. El a subliniat că în 2014, cu referire la anexarea ilegală a peninsulei Crimeea, sancțiunile nu au fost dure iar Moscova și-a permis invazia din 2022.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care ministrul a fost întrebat dacă pentru contractele încheiate anterior datei de 9 aprilie pentru materialele provenite din Federația Rusă și Belarus mărfurile vor putea fi importante în continuare și contractele derulate prin Portul Constanța, aplicabilitatea sancțiunilor fiind de 15 aprilie.

„Tot ceea ce înseamnă relația cu Rusia, conform directivelor europene și a aplicării lor în România, intră în acest moment sub incidența sancțiunilor, ca să fim clari. 

Derogările, doar acelea sunt excepții. Restul, chiar dacă sunt contracte în derulare intră sub incidența acestor sancțiuni. Noi trebuie să-i facem să plătească pe cei care au făcut această agresiune.

Dacă nu-i facem să simtă ce înseamnă această agresiune asupra Ucrainei vor continua. Au făcut-o în 2014 cu Crimeea, nu au fost sancțiunile foarte dure, și-au permis să o facă și anul acesta. Nu, Rusia trebuie să plătească!”, a conchis ministrul Sorin Grindeanu.

 

Contracte pentru modernizarea Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu

 

Tot azi, ministrul Sorin Grindeanu, prezent la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, a semnat contracte de modernizare în valoare de 136 de milioane de euro, din fonduri europene.

Prin banii europeni alocați, Aeroportul va putea să deruleze 3 contracte:

- pentru creșterea nivelului de siguranță vor fi achiziționate sisteme moderne de supraveghere video și de control al accesului;

- pentru un confort sporit vor fi achiziționate echipamente moderne de verificare a persoanelor și bagajelor;

- pentru dezvoltarea capacității de operare va fi montat un sistem nou de balizaj luminos pe pistă. Acesta va permite aterizarea și decolarea aeronavelor inclusiv în condiții de vizibilitate redusă.

Toate cele trei contracte, în valoare de 136 milioane de lei, trebuie finalizate până în luna aprilie anul viitor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel