Grecii prelungesc perioada stagiului militar obligatoriu, pentru protejarea 'suveranității Greciei'

Tudor Curtifan / 19 oct 2020 / 10:35
Sursă foto: Ministerul Apărării din Grecia - Facebook
Sursă foto: Ministerul Apărării din Grecia - Facebook

Atena intenționează să prelungească perioada stagiului militar obligatoriu pentru toți bărbații cu vârste cuprinse între 19 și 45 de ani.

În prezent, conform legislației elene, bărbații de peste 18 ani sunt obligați să efectueze stagiul militar pentru o perioadă de 9 luni, în timp ce pentru grecii stabiliți în diaspora obligativitatea este de 3 luni.

Ministrul grec al Apărării Nikos Panagiotopoulos a anunțat că Executivul elen va crește perioada stagiului militar obligatoriu de la 9 luni la 12 luni.

„Liderii politici și militari sunt determinați să protejeze drepturile și suveranitatea Greciei”, a precizat Panagiotopoulos, citat de Greek City Times. Ministrul Apărării elen a mai adăugat că prelungirea stagiului militar, coroborat cu recrutările permanente vor duce la „consolidarea semnificativă a forțelor armate”.

Potrivit sursei citate, prelungirea perioadei stagiului militar va intra în vigoare încă din ianuarie 2021. Până în prezent nu s-a luat nicio decizie cu privire la cei care deja efectuează stagiul militar.

Totodată, ministrul Apărării grec a anunțat luna trecută că se ia în calcul și dispunerea măsurii de recrutare militară obligatorie la vârsta de 18 ani.

În prezent bărbații greci cu vârste cuprinse între 19 și 45 de ani sunt obligați să efectueze serviciul militar obligatoriu timp de 9 luni. 

În Grecia armata este obligatorie din 1914 de la începutul Marelui Război - Primul Război Mondial.

Amintim că România a desființat, printr-o decizie a Parlamentului, stagiul militar obligatoriu în octombrie 2006, cu puțin timp înainte de integrarea în Uniunea Europeană.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy