Grecia va fabrica o nouă dronă stealth numită LOTUS

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Drona LOTUS  Sursa foto: Twitter/Intracom
Drona LOTUS Sursa foto: Twitter/Intracom

Grecia va produce o nouă dronă de supraveghere a frontierei. Denumit IDEX 2021 - LOTUS reprezintă următoarea generație de aeronave de supraveghere fără pilot. Vehiculul aerian va fi fabricat de o firmă greacă.

Compania greacă Intracom Defense (IDE) a semnat un acord cu Comisia Europeană pentru vehiculul aerian tactic fără pilot, conceput special pentru supravegherea frontierelor ceea ce compania numește ”ținte cu valoare ridicată”, transmite Greek Reporter.

Programul pentru drona LOTUS se va desfășura printr-un acord de subvenție în valoare de 9,7 milioane de euro, care a fost aprobat în iulie anul trecut.

Grantul face parte din Programul european de dezvoltare industrială în domeniul apărării.

Drona grecească are capacitate stealth, navigabilitate și interoperabilitate NATO și va dispune de elemente de inteligență artificială.

În plus, firma spune că unele dintre funcțiile avansate ale platformei nu pot fi încorporate în design-urile existente, ceea ce va oferi dronei LOTUS un puternic avantaj competitiv față de alte UAV-uri.

Consorțiul de companii și entități care participă la programul LOTUS este coordonat de IDE și cuprinde grupuri industriale, științifice și militare din Grecia, Cipru, Spania și Olanda.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel