Grecia modernizează un număr impresionant de F-16

Darius Muresan |
Data publicării:

Grecia urmează să își modernizeze 84 de aeronave F-16.

Modernizările avioanelor F-16 deținute de Grecia vor fi făcute la Forth Worth din Texas, SUA, dar și de către  Hellenic Aircraft Industry, infromează janes.com. Lucrările vor fi finalizate până la 30 iunie 2027.

Decizia vine după ce în primăvară, Ministerul Apărării din Grecia a aprobat inițial modernizarea a 85 de aparate F-16, numărul fiind redus la 84. 

Așadar vor fi modernizate 84 de avioane din cele 154 de aparate F-16C/D Block 52+ și Block 52+ Advanced. În urma acestei modernizări, perioada de viață a avioanelor va fi prelungită până în 2048.

În aprilie anul curent, presa anunța că acordul pe care Grecia îl încheieie cu Statele Unite pentru modernizarea acestor aparate de zbor militare va costa 1,1 miliarde de euro (1,34 miliarde dolari), potrivit unor surse din cadrul Ministerul Apărării elene.

Grecia este una dintre puţinele ţări NATO ce alocă mai mult de 2% din PIB bugetului apărării, un obiectiv convenit de statele membre în 2014.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel