Grecia cumpără elicoptere Lockheed Martin MH-60R Seahawk

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Elicopter Lockheed Martin MH-60R Seahawk
Elicopter Lockheed Martin MH-60R Seahawk

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea a șapte elicoptere multirol Lockheed Martin MH-60R Seahawk în Grecia.

Vânzarea anunțată de Agenția Statelor Unite pentru Securitatea Apărării (DSCA) pe 12 iulie, prevede vânzarea elicopterelor maritime, precum și piese de schimb, sisteme, arme, instruire și sprijin. Valoarea estimată a contractului este de 600 milioane USD.

"Elicopterele MH-60R vor susține capacitatea navei Hellenic de a sprijini NATO și de a rămâne interoperabilă cu SUA și Alianța NATO. Vânzarea propusă va îmbunătăți capacitatea Greciei de a răspunde amenințărilor actuale și viitoare. Elicopterul multirol MH-60R va oferi capacitatea de a efectua misiuni de război atât la suprafață cât și anti-submarin, împreună cu capacitatea de a efectua misiuni secundare, inclusiv reaprovizionarea verticală, căutare și salvare și releu de comunicații", a spus DSCA în notificarea de aprobare.

În mod specific, echipamentele care urmează să fie furnizate cuprind sisteme cu frecvență joasă în aer (ALFS); Sisteme de orientare multi-spectrală AN / AAS-44C (V); Sistem integrat de poziționare globală / Sisteme de navigație inerțiale cu modul de disponibilitate selectivă / anti-spovare (SAASM); AN / AVS-9 ochelari de vedere de noapte; și sonarul 1.000 AN / SSQ-36/53/62.

Armele includ 100 de rachete ghidate cu sistem de avertizare (APKWS) de la BAE Systems; 30 torpile 54 Mk; precum și mitraliere M240 și GAU-21. De asemenea acestea vor fi echipate cu rachete Hellfire AGM-114Q.

Aprobarea Departamentului de Stat vine la aproximativ cinci luni după ce guvernul grec a dezvăluit pentru prima dată în februarie intenția sa de a achiziționa elicopterul MH-60R.

Vezi și: Noul elicopter prezidențial Marine One va fi gata anul viitor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel